Nu mi-e frică să fiu singură, mi-e frică să mă simt așa lângă cineva

Din păcate, mulți oameni astăzi aleg să rămână în relații sărace, unilaterale, deoarece le este frică să nu fie singuri. Ei cred că a fi singur înseamnă a fi singur și nefericit. Dar, nimic nu poate fi mai departe de adevăr.
Da, mi-a fost frântă inima și încrederea mi-a fost trădată de multe ori înainte, iar ultimul lucru pe care vreau să-l fac este să permit cuiva să-mi facă din nou la fel.
Iată de ce:
1. Nu mi-e frică să fiu singură, mi-e frică să fiu cu cineva care nu mă lasă să fiu eu însumi.
Cineva care critică fiecare pas pe care îl fac. Cineva care mă face să simt că nimic din ce fac nu este niciodată suficient de bun. Cineva care nu mă lasă să fac lucrurile pe care le fac și care îmi nerespectează limitele și îmi limitează libertatea.

2. Nu mi-e frică să petrec timpul singură, mi-e frică să-mi petrec timpul în companie proastă.
Nu mi-e frică să iau cina singură la restaurantul meu preferat, să merg singură la cinema sau să merg singură la cumpărături pentru haine pentru că mă simt confortabil în pielea mea și mă bucur să fiu singură. Dar, mi-e teamă să fac toate acestea cu cineva care nu apreciază să petreacă timpul cu mine. Cineva care vede timpul petrecut cu mine ca doar o obligație pe care trebuie să o îndeplinească. Cineva cu care nu am nimic în comun.
3. Nu mi-e frică să dorm singur/ă, mă tem să mă trezesc lângă un străin.
Mi-e teamă să mă trezesc lângă un tip care a încetat să mai iubească și să-mi pese de mine și pentru care nu mai vreau să spun nimic.
4. Nu mi-e frică să greșesc, mi-e frică să nu fiu cu tipul greșit.
Tipul pe care va trebui să-l implor pentru atenția și dragostea lui. Tipul care mă va păcăli cu cuvinte dulci și promisiuni. Tipul care va avea sentimente mixte pentru mine și care se va întreba dacă merită să mă stabilesc.

5. Nu mi-e frică de conversații, mă tem să vorbesc cu un tip care nu mă înțelege.
Un tip care îmi critică și nu-mi respectă ideile, opiniile și atitudinile și care încearcă să mă convingă că el este cel care știe mereu ce este adevărat și ce este greșit. Mi-e frică să fiu cu un tip care nu poate face conversații semnificative și interesante.

7. Nu mi-e frică să fiu singură, mi-e frică să fiu cu un tip căruia nu-i pasă de mine.
Mi-e teamă să fiu cu un tip care nu mă face să mă simt iubit, protejat și împlinit emoțional. Un tip care nu va putea să audă gândurile nespuse, să simtă emoțiile rostite fără cuvinte și să ajungă în cele mai adânci părți ale sufletului meu. Un tip care nu va fi suficient de curajos să mă iubească și să fie mândru de mine și de realizările mele și care nu mă va inspira să devin o versiune mai bună a mea.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori  si  va multumim ca ne urmariti.