Nu ne naștem puternici. Devenim puternici supraviețuind tuturor provocărilor și încercărilor vieții

Viața, oricât de frumoasă este, poate fi uneori grea și provocatoare. Și nimeni nu s-a născut echipat cu puterea și cunoașterea pentru a face față oricărui lucru pe care viața îl pune pe calea lor. Nimeni nu s-a născut cu cunoștințele și puterea de a depăși fiecare obstacol. Au învățat cum să facă acest lucru prin confruntarea și supraviețuirea provocărilor din viața lor. Puterea este dobândită, nu este dată. O dobândești după ce ai fost suficient de curajos pentru a rezista furtunii. Devii puternic după ce ieși viu din luptă. Și suportând toate greutățile și provocările, obțineți și aceste trăsături:

Oamenii puternici își cunosc valoarea. Devii conștient de punctele tale forte și punctele slabe. Știți că nu sunteți desăvârșiți și nu intenționați să fiți, dar vă cunoașteți valoarea ca persoană și ceea ce meritați.

Oamenii puternici sunt mai încrezători. Cu cât depășești mai multe dificultăți, cu atât ești mai încrezător în sine. Începi să ai încredere în tine mai mult pe măsură ce îți dai seama de puterea pe care o ai în tine. Drept urmare, începi să faci alegeri mai înțelepte și întreaga ta viață se îmbunătățește.

Oamenii puternici nu caută atenție. Vor doar respect. Și așa, ei stau departe de oamenii care nu îi respectă sau apreciază prezența lor.

Oamenii puternici sunt în ton cu emoțiile lor. Ei știu că exprimarea emoțiilor lor nu este slăbiciune, ci un semn de forță. La urma urmei, vulnerabilitatea este o trăsătură întâlnită doar la oamenii autentici și puternici.

Oamenii puternici știu că durerea pe care o suportă va merita în cele din urmă. Și vor ieși ca oameni mai buni după asta.

Oamenii puternici iartă. Ei cunosc puterea iertării. Vor să fie liniștiți și de aceea nu au ranchiună. Resentimentul nu-și are locul în inima lor. Inima lor este plină numai de iubire, speranță, compasiune și bunătate.