Nu permite singurătății să te facă să te întorci la oameni toxici

A petrece singur este mai bine decât să-l pierzi cu compania greșită

Este uimitor câți oameni nu le place sau se tem de ideea de a fi singuri. A fi singur cu gândurile tale, în general, nu este la fel de rău pe cât de mulți oameni își dau seama. De fapt, este opusul. Gândurile și amintirile la care de obicei nu ați fi atent niciodată încep să curgă și pot face o experiență răcoritoare.

Pentru mulți oameni, a fi singur generează senzația de plictiseală și/sau depresie. Adesea, oamenii stau intr-o companie greșită doar pentru a evita să fie singuri. Și, prin „companie greșită”, mă refer la oamenii cu care nu aveți nimic în comun. S-ar putea să fie cea mai bună companie pentru altcineva, dar nu se potrivește cu dvs.

Cu alte cuvinte, nu împărtășești aceleași valori sau principii. Cum puteți spune dacă vă aflați într-o companie greșită? Ei bine, ori de câte ori simți că trebuie să „întâlnești” pe cineva poate servi ca un bun indicator. De asemenea, dacă nu poți să-ți iei timp pentru tine din cauza presiunii de a întâlni anumite persoane, ești mai bine fără ele.

Dacă oamenii cu care petreceți timpul petrec excesiv bârfind despre subiecte care nu sunt importante pentru dvs., distanțați-vă și luați-vă un timp singur. Dacă acești oameni te iubesc, vor înțelege și, dacă nu, bine, oricum este probabil cel mai bun.

O companie proastă te va împiedica întotdeauna să fii fericit. Indiferent cât de puternic ai fi, compania proastă va lăsa întotdeauna un impact negativ asupra ta într-un fel. Viața este prea scurtă pentru a face compromisuri cu standardele tale, oferindu-ți timp și energie prețioase oamenilor greși.

A fi singur ne ajută să ne întoarcem la noi înșine și să abordăm problemele noastre adânc înrădăcinate, pe care, în general, tindem să le ignorăm.

Timpul petrecut singuri ne oferă spațiul pentru a respira, a pune lucrurile în perspectivă și pentru a ne menține sănătatea atunci când există un milion de alte lucruri care se întâmplă simultan.