Nu pierde timpul și nu îți irosi energia cu oamenii care îti fac rău și lucrurile care îți aduc nefericire

Timpul este singura ta resursă limitată. Nu-l mai pierde, nu-l irosi pe nimicuri, pe suferinţe inutile, pe compromisuri. Te simţi plictisit şi blazat? Nu ştii cum să îţi omori timpul? Cum s-ar schimba asta dacă ai şti că mai ai doar câteva zile de trăit? Visează, fă-ţi planuri măreţe şi investeşte-ţi timpul în ele. Trăieşte în aşa fel încât fiecare zi să conteze.

Oare chiar nu vezi că viaţa ta are o durată limitată? Clipele trec, zilele trec, anii trec în timp ce tu îţi pierzi timpul fără să te bucuri de viaţă. Ai timp destul pentru visurile tale deoarece fiecare pas pe care îl faci în direcţia lor este un timp câştigat. Orice clipă irosită este un timp pierdut din durata limitată a vieţii tale. Eşti tu oare conştient de asta?

Zicem că ne putem certa cu oamenii, deoarece va fi un timp și pentru împăcare. Credem că dacă ținem ranchiună și resentimente în inima noastră va fi mai bine pentru noi… dar vor veni anii când vom regreta clipele irosite în neiertare, ură și amărăciune.

În loc să ne străduim să fim plini de afecțiune, noi devenim tot mai reci și ne retragem fiecare într-un univers singuratic creat de noi. Viața ajunge să ni se pară o corvoadă, zilele devin un chin și sufletele ni se vor îneca de la nepăsarea noastră.

Oamenii ne rănesc și ne dezamăgesc, se folosesc de noi și ne vorbesc de rău adeseori. Dar nu trebuie să lăsăm ca răutatea altora să ne înrăiască și pe noi. Noi să fim buni, iertători, miloși și să ne păstrăm zâmbetul pe buze.