Nu poți schimba o persoană dar te poți ruga pentru ea. Numai Dumnezeu îi poate schimba inima

Si dezamăgirile dor, nu câteodată, ci de cele mai multe ori. Si dor mai mult decat o palmă. De ce? Pentru ca sapă adânc si lasă o rană, ce se vindeca mai greu decat o lovitura fizică.

Te-a dezamagit cineva? OK, stiu ca doare mai mult cand ești deceptionat, mai ales de o persoana draga, insa trebuie sa inveti sa nu te mai doara  si sa inveti sa nu mai ai asteptari de la nimeni, pentru ca, in principiu oamenii sunt guvernati de un egoism propriu si privesc totul prin prisma intereselor si a sentimentelor personale, crezandu-se un soi de centrul universului.

Dezamagirile se vor perinda in viata ta, cu diferite ocazii, cu dedicatie sau nu. Oamenii, cand sunt cuprinsi de un entuziasm inflacarat  incep sa rosteasca vorbe marete. Iar tu, ca o persoana de buna credinta, incepi sa ii crezi. Insa cand se trezesc din ,,betia” entuziasmului, ce a avut la baza interese ascunse sau nu, oamenii incep sa se ,,dezumfle” si sa isi retraga din vorbele spuse si … sa se indeparteze incet – incet.

Cei din jur ajung sa te dezamageasca si atunci cand iti inseala increderea, nu doar asteptarile. Atunci cand iti intra pe sub piele, iti ofera confort emotional si stabilitate, si tocmai cand te astepti mai putin, iti dau lovitura de gratie si iti ranesc sentimentele, sensibilitatea si realizezi ca ai fost mintit. Ce este de facut in aceasta situatie? In nici un caz sa devii un introvertit inrait, razbunator si plin de resentimente.

Timpul are grija de fiecare si nu uita ca pamantul este rotund. Lasa furia sa iasa la suprafata, descarca-te si data viitoare fii mai precaut in relatiile cu ceilalti. Nu toti oamenii sunt la fel si vor aparea si persoane de o calitate umana superioara.

Invata ca de-a lungul vietii vei primi multe dezamagiri.

Invata din dezamagiri si ai grija sa nu provoci la randul tau deceptii, repetand greselile altora fata de tine.

Invata ca intai trebuie sa fii in armonie cu tine, pentru a putea ulterior sa fii si cu ceilalti si cu viata in sine.

Si cel mai important: nu compara situatiile intre ele, oamenii intre ei si nu te compara pe tine si puterile tale cu ale altora.