Nu promite când ești fericit, nu răspunde când ești nervos, nu decide când ești trist

Fericirea, în viețile noastre, este episodică. Nu ești fericit non-stop și nici n-ar fi înțelept. Pentru că numai parcurgând și episoade nefaste ale vieții, le vei putea aprecia cum se cuvine pe cele de fericire.

Iar cand dai de fericire, e bine să știi s-o gestionezi, să-i înveți regulile. Una din ele este si următoarea: SĂ NU PROMIȚI NICIODATĂ, CÂND EȘTI FERICIT.

Nu e nimic savant, în spatele acestui îndemn: când ni se plimbă fluturii fericirii prin stomac, prin minte, sau prin alte organe interne, suntem înclinați spre a fi generoși din cale-afară, uneori nechibzuiți si dispuși, prin urmare, să facem promisiuni grandioase, de care nu ne vom putea achita.

Nu, pentru a promite și a ne și ține de cuvânt, nu trebuie neapărat să fim NEfericiți, ci trebuie să ne aflăm  pur și simplu, în afara celui de-al nouălea cer. Adică, în normalitate.

Nervii ne fac de nerecunoscut : devenim răi, nerăbdători, nedrepți, agresivi, iraționali. Suntem în stare să nedreptățim oameni nevinovați, să ne revărsăm ura pe cei care au avut ghinionul să se intersecteze cu noi, în acele momente nefaste.

Iar la întrebările lor nevinovate, ripostăm cu răspunsuri agresive, care se vor întoarce curând împotriva noastră. Așadar, dacă ești atent la semnalele sale, iată ce te va mai învăța viața: NU RĂSPUNDE NICIODATĂ, CÂND ESTI NERVOS.

Deciziile noastre în momentele de tristețe sunt triste și ele ; puțin probabil să ne readucă pe continente însorite, să ne facă să redevenim eroii unui nou episod de fericire. De aceea, vine iată un alt îndemn de luat în seamă : NICIODATĂ NU LUA DECIZII ATUNCI CÂND EȘTI TRIST.