Nu promite dacă nu-ți poți ține promisiunea! S-ar putea să nu însemne nimic pentru tine, dar ar putea însemna TOTUL pentru altcineva

Într-o seară aflându-se la plimbare, un boier a întâlnit un biet bătrân pe stradă şi văzându-l îmbrăcat cu haine subţiri şi petecite, l-a întrebat:
– Tu nu simți că este frig afară, de ce nu porți o haină mai groasă ?
Bătrânul a răspuns:
– Nu am, dar nu îmi este frig pentru că m-am obișnuit aşa!
Profund impresionat, boierul îi zice:
– Așteaptă-mă te rog! O să intru acum în casa mea și am să-ți aduc un palton! Bietul bătrân a fost atât de fericit și a spus că îl va aștepta. Boierul a intrat în casă, a luat haina, însă vorbind l-a telefon, a uitat de bătrân … Dimineață când s-a trezit, și-a amintit de acel biet bătrân și a ieșit repede să-l caute, dar l-a găsit mort din cauza frigului.

Lângă bătrân, era lăsat un bileţel pe care scria: “Când nu aveam haine groase şi calde, aveam puterea de a lupta cu timpul rece, pentru că eram obișnuit cu asta! Dar când tu mi-ai promis că mă vei ajuta, m-am atașat dje promisiunea ta și asta mi-a luat puterea de a rezista”!
Morala:
Nu promite nimic, dacă nu-ți poți păstra promisiunea! S-ar putea să nu însemne nimic pentru tine, dar ar putea însemna TOTUL pentru altcineva, poate chiar viața!