Nu pune la inimă criticile oamenilor! Cei care îți vor binele, cu adevărat, își vor găsi timp să te învețe nu să te judece.

Nu trăi să-i mulțumești pe toți! Nu vei putea și nici nu are rost. A trăi ca să-i mulțumești pe toți sau pe cât mai mulți înseamnă să te neglijezi pe tine din ce în ce mai mult până când nu vei mai avea ce oferi.

Desigur că este important să manifestăm spirit altruist și uneori chiar de sacrificiu dar nici unul din acestea nu vor putea fi manifestate la valoarea lor dacă ne lăsăm devalorizați prin slugărnicie. Nici unul nu suntem vreun Mesia ca să fie nevoie de sacrificii salvatoare din moarte veșnică.

Altfel spus, cu cât te străduiești mai tare, cu atât eșuezi mai lamentabil. Nu trăi ca să dovedești altora ce poți, cât poți și cât de bun poți fi. Fă toate acestea și fii un om plin de bunătate, pâinea lui Dumnezeu pe pământ, însă pentru tine însuți și pentru plăcerea lui Dumnezeu care te-a creat în asemănarea Lui.

Cine nu te iubește așa cum ești nu te va iubi nici atunci când vei fi cum și-a dorit să fii. A te schimba doar de dragul cuiva nu este nici motivația și nici scopul cel mai bun. Plus că nu durează.

Nu trăi pentru a primi aprobarea, admirația și atenția celorlalți; nu le vei avea niciodată așa cum ți le-ai dori și vei fi toată viața nesatisfăcut, nemulțumitor, frustrat și toxic.