”Nu pune preţ pe lucrurile pe care le ai, ci fii recunoscător pentru persoanele pe care le ai în preajma ta! ”

„Prietenia nu poate fi dusă mai departe dacă nu suntem în stare să trecem peste mici greşeli.” — Jean de la Bruyere

Am întâlnit răsfoind paginile unor cărți o istorioară…vă las să citiți mica înțelepciune a unei prietenii…

Doi prieteni mergeau prin deşert. La un moment dat, cei doi au început să se certe, şi unul dintre ei l-a lovit pe celălalt peste faţă.

Cel care a fost lovit s-a simţit rănit, dar fără să spună nimic, a scris pe pământ: “Astăzi cel mai bun prieten m-a lovit peste faţă.”

Cei doi şi-au continuat drumul până au dat de o oază de apă şi s-au decis să facă o baie. Cel care mai devreme a fost lovit, acum a rămas prins în noroi şi era pe punctul de a se îneca, dar prietenul său a venit imediat şi l-a salvat. După ce şi-a revenit, băiatul a scris pe o piatră: “ Astăzi prietenul meu mi-a salvat viaţa.”

Cel care l-a lovit şi apoi i-a salvat viaţa prietenului său, l-a întrebat pe acesta: “După ce te-am lovit, ai scris în nisip, acum scrii în piatră? De ce?”

Celălalt i-a dat replică prietenului său:

“Când cineva ne răneşte ar trebui să scriem doar în nisip unde vântul iertării poate şterge totul. Dar, atunci când cineva face ceva bun pentru noi, ar trebuim să gravăm acest lucru în piatră pentru ca nimic să nu poată şterge acest lucru.”

Morala: Iertarea. Înțelepciunea. Devotamentul. Sunt puținile calificative ale unei adevărate prietenii, un adevărat prieten iartă și ajută, încurajează și merge alături atunci când ai nevoie.