Nu te atașa prea mult de oameni. Uneori pleacă și uită să te anunțe.

Oamenii vin si pleacă din viețile noastre dintr-o multitudine de motive. De multe ori, fără să ne spună de ce. Dar asta nu înseamnă că noi am fi făcut ceva rău, că e din cauza noastră.

Oamenii te părăsesc dacă persoana ta le aduce aminte de acea parte neplăcută a vieții sale, pe care le este dureros să și-o amintească. Și nu toți oamenii au puterea să-și înfrunte amintirile.

Oamenii mai pleacă și atunci când sunt doborâți de rutina voeții de zi cu zi. Ei uită de cei care le-au fost alături în momentele dificile.

Oamenii mai pleacă și pentru că preferă să-i uiți, decât să le afli părțile negative. Ei nu vor să fie “descoperiți”, nu vor să li se cunoască cicatricile trecutului. Le e teamă că , aflând aceste lucruri, ii vei părăsi.

Oamenii dispar de lângă tine și atunci când se schimbă atât de mult, încât nu mai sunt cei de odinioară. Cand nu au curajul să-ti mărturisească acest lucru, aleg calea cea mai urâtă : fuga.

Oamenii care părăsesc, o fac, de regulă, cu rușine. Ei o fac de frică. Ei..”dezertează”. Ei se ascund. Ei nu sunt suficient de curajoși, pentru a-ți oferi răspunsurile de care le meriți.

Lasă-i să dispară, așadar, pentru că a lăsa pe cineva să plece , poate deveni uneori cel mai frumos cadou pe care îl poți face lor și ție însăți!
Și nu uita un lucru esențial: te definesc nu acei oameni care te părăsesc, ci cei care decid să rămână.

Sursa : soulpost.ru