Nu te obosi să dai cuiva explicații despre viața ta: prietenii nu au nevoie, dușmanii nu le cred și ignoranții nu le înțeleg

Unii se cred experți când vine vorba de problemele altora, comentează, critică și analizează situații și întâmplări care nu-i privesc.

Trăiește frumos după voia lui Dumnezeu, caută să însemni ceva bun în viețile celor din jurul tău, retrage-te atunci când simți că nu mai aparții unui loc sau unui suflet și cel mai important, încrede-te în Dumnezeu! Ia-o de la capăt ori de cate ori va trebui, răspunsul Său va veni la timpul potrivit și vei primi mai mult decât te aștepți….

Atât timp cât nu ai datorii față de oameni, nu trebuie să dai explicații nimănui. Singurele tale datorii sunt cea față de tine însuți: Să fii liniștit și împlinit sufletește, și cea față de Dumnezeu: Să fii un om bun!

Încetează să-ți mai justifici acțiunile în fața unor oameni care chiar nu merită să-ți știe viața, sentimentele, trăirile, deciziile. Cine sunt ei să aibă dreptul să-ți ceară socoteală? O să observi că sunt o grămadă de oameni care adesea tind să te facă să le dai explicații.

Și nu pentru că i-ar interesa cu adevărat viața ta, ci pentru că nu au nimic mai interesant de făcut în viața lor.

Așadar…Viața ta, deciziile tale!

Cu bune și cu mai puțin bune, cu momente minunate sau cu momente mai puțin plăcute, viața ta îți aparține. Ai făcut lucrurile așa cum ai crezut tu că a fost mai bine. Ai reușit, ai greșit, ai învățat, nimic nu a fost întâmplător.