Nu te ruga pentru o viață ușoară! Roagă-te să fii o persoană puternică! – John F. Kennedy

John Fitzgerald „Jack” Kennedy, denumit în mod obișnuit prin inițialele sale JFK, a fost un politician și jurnalist american care a ocupat funcția de al 35-lea președinte al Statelor Unite din ianuarie 1961 până la asasinarea sa din noiembrie 1963.  La 43 de ani, el a devenit al doilea cel mai tânăr bărbat care a ocupat funcția de președinte (după Theodore Roosevelt), cel mai tânăr bărbat care a fost ales președinte al SUA. El a fost, de asemenea, primul președinte care a servit în marina SUA. După moartea lui Kennedy, Congresul a adoptat multe dintre propunerile sale, inclusiv Legea drepturilor civile și Legea veniturilor din 1964. Kennedy continuă să ocupe un loc înalt în sondajele președinților SUA cu istorici și publicul larg.

Unele dintre cele mai bune citate de la John F. Kennedy sunt enumerate mai jos.

“Un om face ceea ce trebuie – în ciuda consecințelor personale, în ciuda obstacolelor și a pericolelor și a presiunilor – și aceasta este baza moralei umane”.
“Schimbarea este legea vieții. Iar cei care privesc numai trecutul sau prezentul sunt cu siguranță de dor de viitor. ”
“Nu vă rugați pentru vieți ușoare. Rugați-vă să fiți mai puternici. ”
“Eforturile și curajul nu sunt suficiente fără scop și direcție”.
“Iartă-ți dușmanii, dar nu uita niciodată numele lor”.

“Viața nu este niciodată ușoară. Trebuie să se facă lucruri și obligațiile să fie respectate față de adevăr, dreptate și libertate “.
“Omul este încă cel mai extraordinar computer din toate”. –
“Omenirea trebuie să pună capăt războiului – sau războiul va pune capăt omenirii.”

“Problemele noastre sunt făcute de om, deci pot fi rezolvate de om. Și omul poate fi la fel de mare cum vrea. Nici o problemă a destinului uman nu este dincolo de ființele umane “.
“Nu suntem aici pentru a blestema întunericul, ci pentru a aprinde lumânarea care ne poate conduce prin întunericul către un viitor sigur și sănătos”.

“Avem puterea de a face ca aceasta să fie cea mai bună generație a omenirii în istoria lumii sau să o facă ultima.” – John F. Kennedy
“Trebuie să găsim timp să oprim și să mulțumim oamenilor care fac o diferență în viața noastră”. – John F. Kennedy
“Ne-ar plăcea să trăim așa cum am trăit odată, dar istoria nu va permite acest lucru”. – John F. Kennedy