Nu te sprijinii de om: va pleca. Nu te sprijinii de copac: se va usca. Nu te sprijinii de zid: se va prăbuşi. Să te sprijini doar de Dumnezeu. El rămâne întotdeauna.

Sunt dureri care te doboară, chiar dacă nu ai mai fost doborât niciodată.
Sunt lucruri care te zguduie, oricât de puternic ai fi. Uneori se întâmplă anumite tragedii care îți clatină credința sau chiar te face să te întrebi dacă chiar există Dumnezeu. Nu putem înțelege de ce.

Dacă i s-a întâmplat ceva rău unei persoane, nu înseamnă că acea persoană nu e iubită de Dumnezeu sau că a fost părăsită de Dumnezeu. Dacă suntem cu Dumnezeu nu înseamnă că nu vom avea necazuri.

Oricât de dureros și greu de auzit sună… Dumnezeu mă iubește la fel de mult pe mine cât îl iubește și pe cel ce mi-a făcut rău.  Dumnezeu îi acordă iubire și șansă la mântuire până în ultima clipă a vieții lui.

Dumnezeu nu intervine la liberul arbitru al omului. Crezi că nu ar putea printr-un simplu cuvânt să ne trăsnească pe toți cei care alegem greșit? Însă în bunătatea Lui, El ne-a dat libertatea de a alege în fiecare zi. De a alege să fim buni sau răi. Cu El sau fără El.

Dacă Dumnezeu ne dă libertatea de a alege, El ne lasă să și suportăm consecințele. Adică nu putem alege ceva rău și apoi să nu suportăm urmările alegerilor noastre. Tragediile lumii sunt consecințe ale alegerilor noastre.

autor – Alina Ilioi