Nu te supăra pe oamenii care te critică. Pe cei buni ascultă-i, pe cei răi, ignoră-i

Tot timpul vor fi oameni care te vor critica.
Tot timpul vor fi oameni alături de tine pentru a te susţine. Oamenii care te vor critica vor răsări ca buruienile după ploaie şi vor încerca să te tragă în jos înapoi lângă ei. De ce? Pentru că dacă ei nu vor mai mult de atât vor să facă ca nici tu să nu vrei… s-ar simţi ii prost dacă ai fi tu mai special.

Cel mai interesant e că aceşti critici se găsesc cel mai adesea printre persoanele apropiate ţie. Vor apela la şantaj emoţional: îţi sună cunoscută replica “Tu nu mai ieşi/ai timp de Noi niciodată!”? sau “Te-ai schimbat. Acum ai aere!”?. Apoi te vor exclude din cercul lor încet şi sigur.

Exact! Hai, simte-te vinovat şi întoarce-te la acel trecut de care ai vrut să scapi. Nu prea vrei, nu?

Atunci îndepărtează-te uşor şi constant şi adună-ţi în jurul tău oameni cu aceleaşi idei ca ş tine. îţi va fi mult mai uşor pe parcurs chiar dacă la început va fi mai greu să-i găseşti.

Nu te speria, e ceva normal. Fii mândru e tine că eşti aşa! Mai devreme sau mai târziu rezultatele tale vor apărea. Nimic nu e în zadar. Mie îmi place să spun că la început ei toţi te arată cu degetul dar, va veni un moment în care tu vei îndrepta un SINGUR deget spre ei înapoi.