Nu te teme de bătrânețe, accept-o si traieste-o cu bucurie

Un bărbat în vârstă de 92 de ani , bărbierit proaspăt, pieptănat la fel, s-a îmbrăcat şi la ora 8 dimineaţa a pornit spre azil. Soţia lui, în vârstă de 70 de ani, s-a stins din viaţă şi din acest motiv, bărbatul a simţit nevoia să părăsească locuinţa.

Stă în foaierul azilului aşteptând, zâmbeşte înspre noi atunci când îi spunem: ”camera dvs este pregătită”!
În timp ce mergem spre lift, îi povestesc pe scurt cum e camera lui, ce culoare are perdeaua şi cuvertura de pe pat, ce are în cameră.|
– “Îmi place foarte mult”, spune el şi e încântat ca un copil de 8 ani care acum urmează să primească prima lui camera separată de părinţi.
-”Stimate domn, încă nici nu aţi văzut camera, aşteptaţi un pic înainte să vă pronunţaţi”, am răspuns eu.
– “Nu are nimic dacă nu am văzut-o încă”, spune el. Vreau sa îmi placă si asa va fi…

A te feri să îmbătrânești, ca și cum asta ar fi o boală, este împotriva firii umane. Vine un timp când îți dai seama că orice ai face nu mai arăți ca la 20 de ani, ridurile nu le mai poți ascunde…Dar este ceva ce nu trebuie să lăsăm să îmbătrânească si aceea este inima noastră. Ea va fi mereu tânără, nu-i asa?

Pentru voi, cei trecuti de prima tinerete si care aveti facebook sau indrazniti sa dati un like si share acestei postari. Va doresc viata lunga si daca sunteti mai tinerei sa ajungeti si voi acolo la un secol de viata. Cu bucurie.