Nu te teme de dușmanii care te atacă. Teme-te de prietenii care te lingușesc

Cauti persoane compatibile cu ceea ce simti, gandesti, cu care sa ai ce discuta, cu care sa poti imparti bune si rele si care sa te ajute dezinteresat si pe care sa-i ajuti atunci cand au nevoie.

Este adevarat fiecare are o grila personala dupa care isi alege si defineste acest termen de PRIETEN. Insa…astazi este o concurenta acerba intre oameni, cine iti arata “prietenie” de cele mai multe ori e fals. Nu mai exista devotament, sinceritate, promisiuni respectate. Exista interes si minciuna.

De ce nu ne ajutam intre noi, de ce nu ne afecteaza durerea celor din jur, de ce ii judecam si ii pizmuim daca au reusit in viata mai bine decat noi ori daca au ceva ce noi nu avem ? Unde e omenia ? De ce ne mai numim OAMENI ? Prea multe intrebari …

Cred ca unii dintre noi fac din viata aceasta o lupta si o competitie cu cei apropiati, care-i mai puternic invinge, trecand de cele mai multe ori peste morala. “Lasa sa-mi fie mie bine, nu conteaza de cine ma folosesc si pe cine ranesc, eu sa fiu bine, este cel mai important!”

Si totusi trebuie sa supravietuim in aceasta lume in care fiecare iti e “prieten”. Am obosit sa cred in persoanele care-mi sunt apropiate sa ma consider prietena lor, si sa-mi demonstreze contrariul atunci cand ma astept mai putin.

Oare ceea ce am scris aici e doar in mintea mea? Aveti prieteni pe care-i puteti numi PRIETENI? Si daca da, de ce-i considerati prieteni?

Acest termen pentru mine a luat o alta conotatie si nu mai are valoare. Oamenii nu-s ceea ce par…

 

Loading...