Nu-ți irosi energia cu persoanele care te resping în continuare

Concentrați-vă atenția și acordați-o oamenilor care o merită. Goliți spațiul plin de emoții negative din trecut, astfel încât să apară noi oportunități și să nu mai gândiți dacă lucrurile ar fi putut ieși altfel dacă ați încerca altceva.

Nu-ți irosi energia degeaba.
Ai încercat ceva cu cineva, dar nu a reușit și nu a fost vina ta, ci a altcuiva, așa că ar trebui să încetezi să te simți vinovat și responsabil că nu a funcționat.  Nu este ușor să ștergi tot ce ai păstrat îngropat adânc în inima ta, dar este și mai rău să speri că unii oameni se vor schimba.

Nici măcar cei mai puternici oameni nu pot uita  trecutul și de viața pe care au încercat să o construiască cu o altă persoană, dar își direcționează energia către alți oameni investind și construind relații noi, începând proiecte noi, călătorind mult mai mult și preluând hobby-uri noi.

La fel ca la o casetă video; când înregistrăm o nouă poveste, o ștergem pe cea veche și aceasta este o modalitate eficientă de a renunța la trecutul nostru dureros și de a găsi pacea interioară.

Prin urmare, acceptați oameni noi, confruntați-vă cu noi provocări de viață, schimbați-vă rutina zilnică, stați pe spate și urmăriți cum viața ia cursul firesc. Promit, va fi minunat. Nu vei petrece nopți nedormite gândindu-te la oamenii pe care vrei să-i uiți și la amintirile pe care vrei să le ștergi; nu te vei gândi cât de mult și în ce fel te-au rănit și câte răni și cicatrici au lăsat în urmă.

Construind treptat noua ta viață, în cele din urmă vei da drumul și vei scăpa de poverile din trecut.