Nu toți cei ce stau pe lângă tine merită încrederea ta. Iată 4 semne că ai un prieten rău

Prietenii sunt o parte importantă a vieții – îți fac viața mai bună oferind sprijin social și emoțional, oferind companie și ridicându-ți starea de spirit. De-a lungul vieții, menținerea unor prietenii pozitive poate duce la îmbunătățirea sănătății și bunăstării – și chiar vă poate prelungi viața.

Cu toate acestea, nu toate prieteniile sunt benefice. Unele sunt toxice și stresante. Un prieten rău poate fi o mulțime de lucruri, dar, de obicei, acestea duc la oboseală mentală și emoțională sau la o lipsă de bunăstare generală.

Semne ale unui prieten rău

Neîncredere
Dacă vă aflați cu o lipsă autentică de încredere față de un prieten, poate fi timpul să vă despărțiți. Un alt semn al unui prieten rău este un sentiment tot mai mare de neliniște sau antipatie față de ei.

Abuz
Deși poate părea evident, poate fi dificil să recunoști comportamentul abuziv la persoanele în care iubești sau ai încredere. Orice formă de abuz – fizică, mentală, emoțională sau altfel – este o ocazie pentru a pune capăt prieteniei. Abuzul nu pare întotdeauna evident.Dacă te simți degradat sau maltratat de prietenul tău, ai o relație negativă care îți poate afecta stima de sine și sănătatea mintală.

Comportament rău intenționat
Dacă prietenul tău îți vorbește sau te numește cu intenția de a-ți răni sentimentele, trăiești o prietenie proastă. Comportamentul rău intenționat (dureros) poate apărea sub formă de grosolănie, umărul rece sau răutate evidentă.

Influenta negativa
Unul dintre cele mai clare semne ale unui prieten rău este că prietenul tău încurajează un comportament criminal sau periculos.