Nu uita: când nu mai poți tu, poate Dumnezeu

Oricât de puternic ai fi, ai și momente de slăbiciune, momente în care ești copleșit de probleme. Situații care te fac să te întrebi oare de ce mi se întâmplă mie? Anumite zile te fac să spui: pur și simplu nu mai pot!

Dumnezeu te lasă să lupți pentru că știe că poți să te descurci, El are încredere totală în tine. Te lasă să cunoști, să înveți și să-ți depășești limitele. Iar atunci când vede că nu mai poți, face să răsară soarele pe cerul tău plini de nori, îți readuce zâmbetul pe buze, poartă din greutățile tale și îți dă puterea să crezi din nou în viață.

Cuvântul lui Dumnezeu dă speranță… Când ai nevoie de speranță, cum obții speranța? Cuvântul lui Dumnezeu dă speranță.

1. Mizați pe prezența lui Dumnezeu

Acceptarea suferinței nu înseamnă să sărbătorim când vin vești proaste. Când trecem prin suferință, de multe ori ne rugăm și îl căutăm pe Dumnezeu mai intens decât alteori. Dumnezeu folosește suferința pentru a ne face să ne bazăm pe prezența Lui.

Amintiți-vă că pentru a exista o umbră, trebuie să existe o lumină. Nu știu care este „valea umbrei morții”, dar știu cine este Lumina care merge cu tine în acea vale.

2. Bazează-te pe Dumnezeu

În situațiile noastre actuale, Dumnezeu ne spune că harul său este suficient și chiar și atunci când ne simțim slabi, El ne face mai puternici decât am fost vreodată. Harul său nu este o idee abstractă. Este persoana lui Isus prin puterea Duhului Sfânt. Iadul prin care treci poate fi chiar circumstanța pe care Dumnezeu o folosește pentru a te duce la un nivel cu totul nou.

3. Bazează-te pe puterea lui Dumnezeu

Care este slăbiciunea ta? Poate că este un fiu sau o fiică care nu s-a dovedit a fi așa cum ai crezut că ar face-o.  Un diagnostic medical care te-a speriat.
Poate auzi voci care îți spun să renunți, să renunți și să-l lași. Nu te opri. Când ești slab, atunci el este puternic. Amintiți-vă cu cât atacul împotriva dvs. este mai mare, cu atât Hristos este mai mare în voi, dar trebuie să vă bazați pe prezența sa, pe proviziile și puterea sa.

Săptămâna aceasta, luați un moment pentru a scrie cu ce vă confruntați sau cu care vă luptați și pentru a le plasa într-un plic. În exterior, scrieți: „Dumnezeu are acest lucru și el mă transformă”. Acum, când îți vine în minte acea provocare, nu uitați să vă bazați pe el.