Nu uita: cât timp ești în viață, cineva are nevoie de tine

” Deci, draga mea, când vei îmbătrâni…Nu învăța niciodată pe nimeni nimic. Chiar dacă știi sigur că vei avea dreptate. Amintește-ți cât de enervată erai odată. Chiar tu, ai urmat sfatul bătrânilor tăi?
Nu încerca să ajuți dacă nu ți se cere. Nu impune nimănui. Nu încerca să protejezi pe cei dragi de toate nenorocirile din lume. Pur și simplu iubește-i.
Nu te plânge! Sănătatea ta, vecinii tăi, guvernul, fondul tău de pensii! Nu transforma orice într-o ceartă veche pe banca din față a mașinii. Nu aștepta recunoștință de la copii. Nu uita: nu există copii nerecunoscători ci există părinți proști care așteaptă recunoștință de la copiii lor.
Nu spune fraze de genul ” eu la vârsta ta… ”, ”ți-am oferit cei mai buni ani…”, ” sunt mai bătrână, ca să știu mai bine…” Este insuportabil! Dacă ai nepoței, nu insista să te strige pe nume dacă te strigă ”bunica”. Asta e o prostie. Nu-ți irosi ultimii bani pe tratamente anti-vârstă. Este inutil. Mai bine i-ai cheltui într-o călătorie.

Nu te uita la tine în oglindă și nu te machia într-o cameră întunecată.
Nu te flata. Și încearcă să arăți cât mai elegant. Exact, elegant nu tineresc. Crede-mă, e mai bine așa. Ai grijă de bărbatul tău, chiar dacă devine un bătrânel ridat, fără apărare și morocănos. Nu uita că a fost cândva tânăr, puternic și vesel. Amintește-ți că era cândva tânăr, slăbănog, chipeș. Și poate că este singurul care are nevoie de tine acum…
Nu încerca să ții pasul cu timpul cu orice preț: să înțelegi noile tehnologii, să urmărești obsesiv știrile, să studiezi constant ceva nou, nu să rămâi în urmă cu ” vremurile “. Este amuzant. Fă tot ce vrei. Câte poți face!

Nu te învinovăți pentru nimic. Orice s-a întâmplat cu viața ta sau a copiilor tăi, ai făcut tot ce ai putut. Păstrează-te în orice situație! Până la sfârșit! Fă tot ce poți, draga mea, este foarte important. Și ține minte, dacă ești încă în viață… cineva are nevoie de tine.”