Nu va purtati varsta ca pe o povara. Niciodata nu e tarziu sa ne bucuram de viata!

Chiar dacă ai altă vârstă acum, nu este un motiv să uiți de toate lucrurile care îți plac. Există plăceri simple din copilărie pe care le poți redescoperi fără să te simți bătrân.

Nu te gândi că odată ce ești adult trebuie să renunți la ce-ți făcea plăcere în copilărie. Unele lucruri sunt și mai plăcute la noua ta vârstă și îți vor aduce la fel de multe zâmbete și voie bună. Dacă te consideri prea bătrân pentru micile plăceri ale vieții este momentul să-ți schimbi mentalitatea.

Vei vedea că stresul sau momentele de îngrijorare vor fi depășite mai ușor dacă alegi să te distrezi din când în când și să faci lucruri care te fac să-ți reamintești de cei mai frumoși ani. Optimismul și gândirea pozitivă nu au vârstă, iar activitățile aparent mărunte pot diferenția o zi mohorâtă de una plină de veselie și bună dispoziție.

Iată câteva lucruri pentru care nu vei fi niciodată prea bătrân:

Ronțăie un cornet de înghețată

În zilele toride sau iarna când vrei un desert special, nu uita de înghețata la cornet. Nu te resemna cu înghețata servită în cupe, preferată de majoritatea adulților, ci încearcă din când în când și varianta la cornet. Alege un cornet crocant, plus bucăți de fructe și îți vei aminti cât de amuzant era să mănânci înghețată în copilărie.

Lasă-te captivat de o carte de colorat

Deși timpul a trecut să știi că nu ești prea bătrân pentru a colora. De fapt, cărțile de colorat pentru adulți sunt în trend și în niciun caz nu vei face o impresie ciudată dacă te relaxezi prin această activitate creativă. Alege culorile care îți plac și creează ceva frumos, care să-ți lumineze după-amiezile geroase de iarnă. Specialiștii aseamănă această activitate cu un exercițiu de meditație pentru că trebuie să te gândești cu atenție cum vei umple spațiile goale pentru a realiza o imagine unitară.

Plângi când ai nevoie

Copiii mici plâng foarte des, dar odată cu vârsta adultă suntem învățați că nu trebuie să plângem din orice. Potrivit specialiștilor, femeile adulte plâng aproximativ o dată pe lună, iar bărbații de cinci ori pe an. Cu toate acestea, plânsul are efecte benefice la nivel fizic și psihologic pentru că elimină toxinele din organism, îmbunătățește starea de spirit, stimulează imunitatea și reduce stresul.

Mergi din nou la școală

Procesul de învățare nu trebuie neapărat să se încheie după o anumită vârstă. Din contră, este util să-ți menții creierul activ, chiar dacă nu mai ești în etapa în care te gândești ce carieră să-ți alegi sau cu ce job să începi. Nu este niciodată prea târziu să dobândești abilități noi.

Uită-te la desene animate

Sigur că există filme animate realizate special pentru adulți, care au teme relevante și multe simboluri pe care le poți descoperi. Totuși, în unele zile poveștile clasice în care personajele cântă te pot înveseli și te vor ajuta să treci de momentele dificile.

Citește o carte de dragoste

Când zilele devin foarte stresante o astfel de lectură te va ajuta să te relaxezi și să vezi mai rapid soluțiile.

Sursa: eva.ro

Loading...