Numără binecuvântările, nu încercările! Numără zâmbetele, nu lacrimile! Numără realizările, nu eșecurile!

“Regretăm prea mult, apreciem prea puțin
Ne certăm prea des, ne iubim prea puțin,
Plângem prea mult, zâmbim prea puțin,
Ne consumăm prea mult, ne bucurăm prea puțin,
Greșim prea mult, iertăm prea puțin,
Criticăm prea mult, ascultăm prea puțin,
Acționam prea mult, simțim prea putin.

Trăim într-o lume agitată în care uităm să visăm, uităm să zâmbim, dar mai ales uităm să fim mai buni cu cei din jur. Lumea de azi a luat-o într-o direcție greșită și doar noi o putem schimba. E din ce în ce mai greu să nu observi răutatea de zi cu zi care se manifestă prin claxoane sau înjurături la semafor, îmbrânceli în autobuze, în societate fiecare își vede interesul propriu și oamenii sunt gata să-și calce în picioare semenii pentru atingerea scopului.

Am ajuns în punctul în care cariera e mai importantă decât familia, banii sunt mai importanți decât prietenii, like-urile sunt mai importante decât o vorba bună, iar rețelele de socializare au reușit să distrugă comunicare dintre noi.

Trebuie să avem voința să ne schimbăm, să putem zâmbi celor din jur, să putem oferi un sfat sau o vorba bună fără a cere ceva în schimb, să putem ierta chiar dacă am avut dreptate, să răspundem cu bunătate la tot răul din jur. Primul pas în aceasta schimbare începe de la propria persoană. Hai să fim mai buni în aceasta lume, doar așa o putem schimba!”

“De câte ori căutăm să fim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun.” (P.Coelho)

Loading...