O femeie adevărată ştie să iubească, dar ştie şi să renunţe. Poate merge pe tocuri, dar nu se sfieşte să meargă desculţă.

Descalţă-te atunci când te las în sufletul lui, încearcă să fii tu ceea ce n-au fost alţii pentru tine, încearcă să aduci numai bine pentru că sufletele se iubesc, nu se rănesc. Se cheamă, nu se alungă. Dar pregăteşte-te pentru ce e mai rău, femeie, ia-ţi pantofii cu toc atunci când te lasă să-i ajungi în suflet doar pentru a-i fi mai uşor să te rănească.

Din păcate unii mai fac şi astfel de lucruri.
Din păcate unii nu au de gând să fie oglinda ta şi să-ţi ofere atât cât oferi, să-ţi ia atât cât vrei la rândul tău să iei. Să te iubească atât cât iubeşti.

O femeie adevărată ştie să iubească, dar ştie şi să renunţe.
Poate merge pe tocuri, dar nu se sfieşte să meargă desculţă.
Poate plânge pe umărul tău sau te poate ajuta să te ridici atunci când ai căzut.

Draga mea, în viaţă trebuie să înveţi să păstrezi aproape tot ce te face fericită, să porţi de grijă şi să iubeşti, apoi mai trebuie să înveţi că trebuie să renunţi, să uiţi şi să calci în picioare tot ce te poate răni.
Ai grijă cu sufletele, unele sunt goale, dar şi cu oamenii, cei mai mulţi dintre ei sunt răi.
Iubeşte dacă vrei să fii iubită, nu mai aştepta să îţi dea dovezi ca să-ţi dai tu voie să speri.
Încearcă să fii aceeaşi femeie delicată care poartă de grijă tuturor, dar încearcă să vezi cine îţi merită purtarea de grijă pentru că mulţi vor doar să profite.
Tu, suflet bun să nu îți clădești niciodată fericirea pe nefericirea altui suflet, nu te încadra în categoria oamenilor care calcă totul în picioare, păstrează-ți bunătatea, căldura în suflet, inima pură, pentru că altfel zâmbetul de acum de pe buzele tale va fi plătit mai târziu cu râuri de lacrimi, te vei îneca în propria suferință.

Dacă nu mai iubești o persoană ai demnitatea și spune-i acest lucru, chiar dacă suferă la început sau o perioadă de timp , va aprecia sinceritatea ta, faptul că nu ți-ai bătut joc și ai avut curajul să ieși din viața ei elegant. Nu-i rupe inima în bucăți, nu s-a inventat până acum un medicament care să vindece o inimă rănită de prea multă suferință din dragoste.