„O femeie bună este ca o apă curată prin care i se vede sufletul.”

“Femeia de astăzi poate că este mai puternică decât cea de ieri, poate că este mai inteligentă, mai independentă, mai realizată decât femeia anilor trecuți, însă nu mai este FEMEIE în adevăratul sens al cuvântului.

Femeia – este creația lui Dumnezeu de care El este foarte mândru și atașat. Încercând să o schimbi îi înlături strălucirea. Femeia este unică în felul ei, nu trebuie să semene cu nimeni altcineva pentru a fi iubită, prețuită sau îndrăgită. Defectele sunt cele care o fac mai deosebită. Mai rară. Faptul că nu este perfectă o face frumoasă.

Atât timp cât o femeie se simte iubită, respectată și acceptă de către oamenii dragi din viața sa nu are nevoie de alte schimbări, nu are nevoie de operații, de diete, de make-up sofisticat sau haine de gală. Ea se simte frumoasă doar știind că este iubită. Toate aceste artificii la care recurgem încercând să ne regăsim frumusețea este un semn al lipsei de încredere în noi, un semn că nu ne respectăm, că nu ne acceptăm, că respingem într-o oarecare măsură chipul / trupul cu care Dumnezeu ne-a lăsat pe pământ. Nemulțumirea femeii în privința aspectului a devenit pe zi ce trece cauza principală a deprimării, a izolării, a nefericirii. O femeie căreia îi lipsește încrederea în propria persoană este o femeie pierdută, o femeie care caută să se regăsească și nu reușește.

În fața oamenilor ne este „jenă” să ne arătăm cu chipurile nemachiate, cu părul în dezordine, cu îmbrăcămintea ruptă sau șifonată, însă în fața lui Dumnezeu nu ne este rușine să ne arătăm sufletele goale, triste și murdare pe care le purtăm. În fața lui Dumnezeu nu ne este rușine să apărem cu inimile ponosite, ridate, umezite de atâta ingratitudine. Pe cât de frumos ne „străduim” să facem exteriorul pe atât de greu ne este să aducem îmbunătățiri sufletului.

O femeie adevărată are nevoie de un suflet pe măsură pentru a fi frumoasă. E tot ce are nevoie pentru a se simți în largul ei. Un suflet mare și curat e cel care lipsește multora. De aceea ne folosim de substituți în alergarea noastră după frumusețe și apreciere. De aceea alergăm, alergăm și alergăm fără nici un folos, fără nici un rezultat. Și până când descoperim că am alergat după o himeră e deja prea târziu. S-a dus o parte din viața noastră. S-a irosit jumătate din timpul nostru.

Așadar, uită de tot ce crezi că știi că înseamnă să fi femeie și canalizează-ți întreaga energie înspre a fi femeie. Ai nevoie de un strop de încredere, de o picătură de curaj și de Dumnezeu alături de tine pentru a-ți ghida pașii în direcția corectă.

Femeie – nu e prea târziu să te trezești! Nu e prea târziu să-ți vezi adevărata frumusețe! Nu e prea târziu să te întorci la simplitate, la naturalețe, la adevăratele valori care-ți conferă strălucire.”

citeste si Purtati-va sufletul in palma. Nu trebuie sa fiti puternice tot timpul…