O lingură de MIERE seara reface FICATUL și protejează CREIERUL

Mierea conține o bogăție de nutrienți, bioflavonoide și acizi organici, și este metabolizată diferit de zaharurile rafinate. Aceasta re-aprovizionează ficatul înainte de culcare, și îi oferă creierului energie în timpul nopții.

Mike McIness este nutriționist sportiv și a descoperit că mierea este cel mai bun aliment care poate susține ficatul în timpul exercițiilor fizice și a perioadei de recuperare. El  susține că ficatul trebuie reaprovizionat și seara, înainte de culcare.

Atunci când luăm masa în jurul orei 18:00 sau 19:00, ficatul rămâne fără suficient combustibil pentru a susține activitatea creierului în timpul nopții. Senzația de foame este creată de creier, care caută surse noi de energie, și nu de către stomacul care vrea mai multă mâncare.

1-2 linguri de miere înainte de culcare vor reface rezervele de glicogen ale ficatului și implicit rezerva de energie a creierului, ajutând la instalarea unui somn recuperator.

Pe termen lung, consumul de miere seara reduce stresul, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, ne poate proteja de daunele cauzate de îmbătrânirea mentală și de boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson. Sursa