O persoană inteligentă știe ce să spună. O persoană înțeleaptă știe dacă să o spună sau nu

O persoana inteligentă este cineva cine știe ce să spună în orice situație dată. Experiența dobândită în viață îi oferă avantajul celorlalți de a anticipa orice situație și de a acționa în consecință.

Este important să învățăm din propriile noastre vieți și să corectăm cu îndemânare greșelile pe care le-am comis în trecut. Celebrul fizician și gânditor Albert Einstein a spus cândva că o persoană care nu a greșit niciodată nu a încercat nimic nou.

Pentru a fi o persoană înțeleaptă, la început, trebuie să fii suficient de deștept. Inteligența nu vine doar îmbrăcându-se bine pentru a menține un aspect exterior sofisticat, ci vine și din minte și, în cele din urmă, purifică întregul corp și suflet.

Radiază întotdeauna spre exterior și ajută oamenii să își revină din problemele lor, dezvoltând o înțelegere pozitivă către viață. Amintiți-vă că oamenii ar trebui să se concentreze întotdeauna pe trăirea propriilor vieți și nu să trăiască pentru ceilalți. Deciziile și alegerile vieții noastre ar trebui să fie ghidate numai de propriile modele de gândire și inteligență.

Nu ar trebui să ne pierdem viața urmând pur și simplu poruncile și opiniile celorlalți. Corect sau greșit, viața ne va ajuta întotdeauna să fim cei mai buni. O persoană înțeleaptă va asculta întotdeauna mai mult și vorbește mai puțin și, prin urmare, știe de fapt când să vorbească, unde să vorbească și dacă vorbește sau nu. Tăcerea este de fapt o armă puternică decât cuvintele.