O rază de soare pe cer, un zâmbet pe față, speranță în suflet și credință în inimă. Cele mai bune lucruri pentru o viață frumoasă

Ce te oprește să fii fericit? Da chiar așa! De ce avem atâta timp să ne plângem pentru tot felul de nimicuri și să-i judecăm pe ceilalți, și atât de puțin investim în timp petrecut pentru noi, pentru bunăstarea noastră!? Tu alegi cum îți petreci fiecare minut, enervându-te și fiind mai mereu nemulțumit, ori încercând să vezi și partea bună din tot ce se întâmplă.

Cineva drag mie avea o vorbă: lasă bine și-așa rău! Să nu uităm că întotdeauna se poate și mai rău decât situația în care ne aflăm. Depinde de noi să știm să preluăm binele din tot ce se petrece.

La urma urmei, scopul nostru este să fim fericiți. Dar ce facem pentru a putea fi fericiți? Uneori nu o recunoaștem, fiind prea prinși în vârtejul lucrurilor de zi cu zi. Alteori zicem că nu putem fi fericiți, avem prea multe probleme, sau găsim câte-o scuză în funcție de împrejurări.

Totul are o rezolvare, într-un fel sau altul. Nu poate fi o problemă mai puternică decât tine și forța pe care o ai. Dar poate fi atât de puternică pe cât îi permiți. Vezi cum totul stă în tine, în modul în care privești lucrurile și cum iei atitudine?

În momentul în care îți dai seama de asta, vei putea fi și fericit. Pentru că fericirea este în tine, iar alegerea îți aparține. Dacă vrei să fii fericit, fii! (Lev Tolstoi)