O zi frumoasă nu depinde de cât soare este afară, ci de câtă lumină avem înăuntrul nostru

Oamenii cred că fericirea se poate câștiga. Joci la Loto sau primești o moștenire. Sau te căsătorești cu sufletul tău pereche și trăiești fericit până la adânci bătrâneți. Uite cum stau lucrurile, de fapt.
Ei bine, nu e așa! Studiile au arătat că la un an după ce ai câștigat o sumă mare, ești la același nivel de fericire ca și înainte de fericitul eveniment. Iar în ce privește căsătoria, ești fericit doar în preajma nunții, apoi revii la nivelul de dinainte.
Fericirea vine din tine. Fie că ești singur sau alături de persoana iubită, această stare minunată are o sursă unică și specială: creierul emoțional.

Bunăstarea, echilibrul și bucuria trebuie să vină din interior. Pentru a fi fericit, indiferent dacă ești singur sau ai pe cineva, este necesară acea liniște sufletească pe care o simți atunci când ești împăcat cu tine însuți, cu cine ești și cu ce ai.
Oamenii au fost creați pentru a fi iubiți, în timp ce lucrurile au fost create pentru a fi folosite. Unul dintre motivele pentru care lumea a devenit un haos este faptul că iubim lucrurile și folosim oamenii.
Fericirea vine din tine atunci când ești calm. A trăi clipa fără frică. Fericirea este, mai presus de toate, absența fricii.
Deși fericirea vine din tine, aceasta este o stare trecătoare. Important este să atingi acel echilibru interior în care gândurile, emoțiile și acțiunile tale sunt în perfectă armonie. Atunci când ești mulțumit de propria persoană, când îți alungi toate fricile și îți lași visurile să apară la orizont, atunci se naște și fericirea în inima ta.