Oamenii care te judecă, niciodată nu te vor înțelege. Oamenii care te înțeleg, niciodată nu te vor judeca

Tu și cu mine, îi judecăm pe alții. Și ei ne judecă. O facem cu toții. Uneori judecăm cu intenții pozitive sau care nu dăunează. Din păcate, judecata noastră vine adesea dintr-un loc negativ, cu intenție mai întunecată.

De ce judecăm? Deși judecăm din mai multe motive, o facem adesea atunci când:
Nu cunoaștem bine o persoană.
Nu ne putem identifica cu sistemul de credințe, valorile sau comportamentul unei persoane
Această persoană amenință cumva cum ne percepem pe noi înșine

Când cineva te judecă, este important să știi că ceea ce spun nu este adevărul. Unul dintre motivele pentru care oamenii vor să te judece este că sunt speriați de lucrurile pe care ești capabil să le realizezi. Oamenii care judecă  îi judecă pe alții pentru că le este teamă să îi vadă pe acei indivizi reușind.

Ei sunt speriați de gândul că altcineva realizează ceva ce ar putea visa doar să realizeze, ceea ce ar duce la considerarea lor ca un eșec. Și nu că alții i-ar vedea ca un eșec, ci așa s-ar vedea ei înșiși. Totul începe să aibă un pic mai mult sens acum, nu-i așa?

Trebuie să învățăm cu toții să nu ne mai judecăm unii pe alții.
În majoritatea cazurilor, îi judecăm pe ceilalți pentru a ne simți mai bine cu noi înșine, deoarece ne lipsește acceptarea de sine și iubirea de sine.

Dacă am putea învăța să ne îmbrățișăm așa cum suntem cu adevărat, am mai fi atât de judecători față de ceilalți? Cel mai probabil nu. Nu am mai avea nevoie de un motiv pentru a pune jos pe altcineva doar pentru a ne ridica.