Oamenii fericiți aleg iubirea în locul urii, bucuria în locul invidiei, zâmbetul în locul supărării

Există două tipuri de oameni in lume: cei care aleg să fie fericiti si cei care aleg să fie nefericiti. Contrar credintei populare, fericirea nu vine din faima, avere, alte persoane sau bunuri materiale. Mai degrabă, ea vine din interior.

Cel mai bogat om din lume ar putea fi nefericit în timp ce o persoană fără adăpost ar putea fi fericita. Oamenii fericiti susțin o perspectivă pozitivă asupra vieții și rămân în pace cu ei înșiși.
Întrebarea este: cum fac asta?

Este destul de simplu. Oamenii fericiti au obiceiuri bune care le îmbunătățesc viața. Ei fac lucrurile diferit. Intrebati orice persoană fericită, iar ea iti va spune ca…

Oamenii fericiti înțeleg că e mai bine să ierte și să uite sentimentele lor negative si sa puna accent pe sentimentele pozitive. Ura are o mulțime de efecte negative asupra bunăstarii, inclusiv depresie crescuta, anxietate, și stres. Dacă te eliberezi de toate răutățile, vei obține o conștiință clară și suficientă energie pentru a te bucura de lucrurile bune din viata.

Incearcă să ii tratezi pe toți cu bunătate. Știați că a fost dovedit științific că a fi bun te face mai fericit? De fiecare dată când efectuați un act altruist, creierul produce serotonina, un hormon care elimina tensiunea și ridică moralul. Nu numai asta, dar tratarea persoanelor cu dragoste, demnitate, respect , vă permite să construiti relații mai puternice.

Oamenii fericiti nu se plang si nu dau vina pe alții pentru propriile eșecuri în viață. În schimb, ei invata din greșelile lor și, încearcă în mod proactiv pentru a se schimba în bine.

Oamenii fericiti nu insista asupra trecutului si nu isi fac griji cu privire la viitor. Ei savureza prezentul. Ei se lasă absorbiti de tot ceea ce fac în acest moment.

Vorbeste mai puțin, asculta mai mult. Ascultarea păstrează mintea deschisa pentru înțelepciune și perspectivele altora despre lume. Cu cat mai intens asculti, mai liniștita devine mintea ta.

Loading...