Oamenii fericiti iubesc, visează si beau cafea

Oamenii își iubesc semenii profund şi adevărat sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Ei pot avea foarte puţine lucruri, pot să nu aibă nimic, dar sunt oameni fericiţi.

Nici cu toate bogăţiile din lume nu se poate cumpăra fericirea. Unii milionari sunt fericiţi, alţii suferă de depresii cronice. Unii săraci sunt fericiţi, alţii sunt mereu trişti. Unele cupluri sunt reuşite, altele nu. Fericirea nu depinde de situaţia socială sau materială, ci de atitudinea interioară, de starea lăuntrică.

Unii oameni lucrează în condiții grele ani de zile şi în final ajung să se îmbolnăvească. Cheltuie apoi foarte mulţi bani, din cei câştigaţi cu multă trudă pe spitale şi medicamente. Practic îşi irosesc viaţa. Aceşti oameni muncesc, căştigă bine dar pentru ce? Au muncit o viaţă întreagă pentru ca în final să aibă cu ce să îşi plătească cheltuielile spitaliceşti. În acest fel nu faci decât să îţi iroseşti viaţa. Aceşti oameni nu au bucurie în suflet, nu sunt fericiţi. Sunt persoane care muncesc mult, câştigă bine, dar depinde şi ce fac cu banii agonisiţi.

Așadar ia aminte. Uită-te in jur. Cat din ce au altii ți-ai dori și tu? Acum gândeste-te la cât din ce ai tu, alții nu ai nici atât. Vezi, despre asta e vorba.

Savureaza o cafea, privește pe geam, ascultă vocea cuiva drag si găsește-ți liniștea. Este cea mai ieftină si eficientă terapie din lume.