Oamenii iartă mai greu decât Dumnezeu

Dumnezeu este iertător. Mai iertător decât sunt mulți dintre oameni.

Iertarea este ceva ce poate ușor fi luat ca un lucru „de la sine înțeles”. Dar nu trebuie să uităm ce lucru minunat este, de fapt, iertarea. Cine a făcut sau spus ceva care regretă? Unele greșeli îți pot păta viața precum cafeaua un tricou alb. Indiferent cât de greu te străduiești, nu ai cum să te întorci și să o repari. Indiferent cât de mult te-ai concentra și cât de mult ți-ai dori în inima ta, nu poți șterge un lucru făcut în trecut.

Dar Dumnezeu, în dragostea lui infinită, iartă, iartă și iar, iartă. Există condiții pentru această iertare, dar nu sunt greu de împlinit. Dumnezeu a făcut-o simplu pentru noi ca să obținem iertarea și, astfel, să experimentăm bunătatea și voia lui desăvârșită. Și această iertare este absolută. Când suntem iertați, atunci suntem iertați, și suntem spălați și făcuți curați din nou. O pagină complet nouă pe care să începi să scrii din nou.

Când te gândești la ce este păcatul și cum îl vede Dumnezeu, este incredibil faptul că El ne iartă atât de des. Când păcătuim, nu numai că ne stricăm pe noi înșine și pe cei din jurul nostru, dar este un afront la adresa lui Dumnezeu – noi, creația Lui umilă decidem să ne împotrivim planului Lui pentru noi.

În prezența infinită a lui Dumnezeu, El vrea să ierte, vrea să umble cu noi, să ne învețe dar noi, oamenii suntem încăpățânați, slabi din natură, fără niciun simț natural pentru voia și înțelepciunea lui Dumnezeu. Toți trebuie să recunoaștem că progresul ne este, deseori, încet și cu multe opriri. Dar Dumnezeu nu cedează niciodată atâta timp cât inima și mintea noastră vor să slujească Lui.

Mânia lui Dumnezeu nu este nedreaptă. Nu este ceva de care să îți fie teamă. El este și îndelung răbdător și îndurător cu sufletul care dorește să-I fie plăcut. Dumnezeu se uită cu ochi buni către astfel de oameni. Dar nici nu ne putem lăsa înșelați și să încercăm să profităm de asta. Trebuie să ne folosim timpul nostru ca să devenim liberi de păcat.

Va veni o zi în care timpul de har se va sfârși, și Dumnezeu îți va întinde mâna și va distruge păcatul pentru tot deauna. Și oricine alege să se agațe de păcatele lor, vor fi distruși împreună cu ele.

 

Loading...