Oamenii sunt greu de multumit. Daca au putin, vor mult. Dacă au mult, vor si mai mult…

Lasa nemultumirea in seama altora! Un om care este continuu nemulţumit, nu poate să fie în acelaşi timp recunoscător. Un om care este nerecunoscător, nu vede dragostea lui Dumnezeu şi purtarea Lui de grijă. Când nu vezi de unde te scoate Dumnezeu şi cum te poartă pe braţul Său zi de zi, asta te duce la neîncredere în El. Omul care nu se încrede în Dumnezeu, moare spiritual.

Nemulţumirea aduce cu ea şi stări de frică şi anxietate. Când suntem nemulţumiţi, vedem numai lucrurile negative din familie. Nu mai ştim să apreciem lucrurile pe care soţul/soţia le face bine, vedem doar greşelile, nu mai suportăm copiii şi ne enervează mai ales când sunt neîndemânatici la ceva, ajungem să nu mai ştim a ne comporta în societate şi parcă toţi ne tratează inadecvat. Asta ne face să ne izolăm şi să ne autovictimizăm.

Nemulţumirea dăunează sănătăţii trupului! După cum ştiţi, bolile trupului sunt strâns legate de cum gândim. S-a dovedit că unul din trei oameni, atunci când li se dă un medicament despre care li se spune că este bun pentru boala lor, automat se simt mai bine chiar dacă capsula respectivă conţine două grame de zahăr în loc de medicament, fără ca ei să ştie. Da, chiar şi fizic suntem rezultatul a ceea ce gândim.

Multumiti-va nu cu putin…ci cu acele lucruri care ne sunt date si care ne fac viata mai frumoasa. Asta e tot ce conteaza.

 

 

Loading...