Oamenii te pot pune la pământ pentru o clipă dar Dumnezeu te ridică pentru totdeauna

Viața nu este întotdeauna un dans pe roze. În unele zile totul merge pe dos și simțurile stau ca pe ace. Alte dăți soarele strălucește și viața este bună.

De multe ori păstrăm pentru noi ceea ce ne doare. Suferința, îndoiala, regretele, dezamăgirea, tristețea rămân închise înăuntrul nostru pentru că avem impresia că am părea mai slabi în ochii celor din jur. Credem că vom fi judecați pentru alegerile noastre și din acest motiv suntem dispuși să mimăm fericirea.

Ne alegem cu grijă chipul cu care ne dezvăluim lumii. Un zâmbet larg care să acopere toată pustietatea din suflet. Alegem să ne ascundem rănile interioare de teama de a nu fi răniți mai rău. Dar rănile care nu se văd nu pot fi vindecate. Trebuie să ne împărtășim durerea și lacrimile interioare cu cei din jur. Trebuie să lăsăm să curgă amărăciunea din suflet, infecția produsă de gânduri și iluzii, de sentimente neîmpărtășite, de îndoieli și frică.

Să împărtășim fără jenă cu cei din jur și cu Dumnezeu neputința noastră, slăbiciunea și locurile distruse din sufletul nostru. Când facem acest lucru ne eliberăm, începem procesul de vindecare interioară și le permitem celorlalți să facă la fel. Cred că mărturisirea și recunoașterea faptului că suntem vulnerabili în fața vieții ne poate aduce lumină, speranță și vindecare în suflet.

Nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem că anumite momente ne-au sădit îndoială în suflet, că ne-au clătinat încrederea în Dumnezeu, că ne-au epuizat de energie și optimism și că ne-au lăsat pe jumătate bolnavi.

Nu trebuie să trăim ascunși de oamenii din jur, de cei care ne iubesc. Nu trebuie să ne afișăm în fiecare clipă cu câte o față veselă, aparent fericită. Trebuie să învățăm să ne exteriorizăm, să dăm afară tot ce ne apasă, tot ce ne deranjează, să recunoaștem cu inima deschisă că suntem oameni și că în ciuda puterii interioare care ne caracterizează sunt momente și situații pe care nu le putem controla.

Ai un prieten minunat în Dumnezeu. Încredințează-i Lui toate acele greutăți pe care le porți neștiut și nevăzut de nimeni. Mărturisește-i fără să stai pe gânduri tot ceea ce te macină pe dinăuntru și nu-ți permite să îți găsești odihna. Încetează să suferi în tăcere! Încetează să te autopedepsești crezând că meriți! Singurul care o poate face este Dumnezeu, și El ne iubește prea mult pentru a-i face plăcere suferința noastră.