Oamenii te vor dezamăgi indiferent de cât de mult te vei lupta să nu fie așa

Oamenii te vor dezamagi. Este inevitabil. Un prieten care anuleaza planurile in ultimul moment sau un vecin care se poarta urat. O ruda sau un parinte care nu este alaturi de tine in timpul unui eveniment important sau un coleg de munca, ce da vina pe tine pentru un proiect pierdut. Ori poate un partener care te inseala sau te raneste. Intrucat nu poti impiedica evenimentele sa se intample, intrucat nu poti controla actiunile oamenilor, invata sa controlezi ceea ce poti.

Invata sa te echilibrezi emotional si pentru asta, mai intai, invata sa iti dai voie sa simti cu adevarat orice simti
Sa fii respinsa iar si iar, sa fii dezamagita, sa fii tradata, toate acestea pot declansa sentimente de tristete, anxietate sau furie. Este important sa vezi aceste stari emotionale, sa le constientizezi si nu sa le blochezi.

Invata sa iti dai seama ce ai nevoie si ce nevoi nu ti-au fost implinite
Urmatorul pas este sa iti dai seama de ce te simti tradata sau dezamagita. Este necesar sa iti dai seama ce ai nevoie si ce nevoi nu iti sunt implinite de raspunsul persoanei care te-a ranit.

Invata sa ai grija de tine cand oamenii te dezamagesc
Oamenii te vor dezamagi.  Insa poti sa incepi sa ai grija de tine cand oamenii te dezamagesc. Sa te intorci mereu la tine. Daca nevoia ta este de suport sau alinare, invata sa iti oferi tu asta. Fie o baie, fie o plimbare, fie un rasfat. Important este sa actionezi cumva, daca vrei sa stii cum treci mai departe peste suferinta.

Invata sa comunici clar: decide daca este necesar sa vorbesti
Este important sa iti reglezi emotiile si sa analizezi bine situatia. Ce iti doresti de la o conversatie cu persoana care te-a dezamagit? Iertare, o scuza, o sansa de reconectare, promisiunea ca situatia nu se va repeta? Daca decizi sa vorbesti cu persoana ce te-a dezamagit, asigura-te ca poti sa comunici corect.

Invata cum treci mai departe peste suferinta!
Ai grija de tine cand oamenii te dezamagesc si ai grija sa nu mai fi dezamagita. Sigur, vei zice ca e complicat, insa, lucreaza putin tu cu tine. Lucreaza mai ales la ce asteptari ai de la oameni.

Invata sa impui limite oamenilor care te ranesc iar si iar
Daca o persoana are un obicei prin care te tradeaza, raneste, dezamageste, gandeste-te ce trebuie sa faci sa te protejezi.  Poti limita intalnirea cu aceasta persoana sau contactul cu ea? Decide daca vrei sa pastrezi aceasta persoana in viata ta sau daca poti sa investesti energia ta in alte activitati sau alti oameni.

Sursa andreearaicu.ro