Oamenii vin și pleacă. Dar nu îți face griji, cei potriviți nu vor pleca…

În viață noastră, oamenii vin și pleacă. Tineri sau vârstnici. Simpli prieteni sau marea iubire. Frumoși doar fizic sau și cu un caracter deosebit. Ei vin și pleacă. Uneori vin pentru a sta mult sau pentru a rămâne definitiv, alteori pleacă repede, poate prea repede.

Uneori pleacă pentru un timp, alteori pentru totdeauna. Deși nu vrem mereu să recunoaștem asta, cei care ne înconjoară ne schimbă. Prin felul lor de a fi, prin atitudinea față de noi, prin gesturi mici, prin cuvintele rostite, prin valorile lor morale, prin caracterul lor, prin ceea ce reprezintă, involuntar și chiar fără să ne dăm seama de multe ori, dar ne schimbă.

Uneori se întâmplă să cunoaștem o persoană și să ne obișnuim într-atât cu prezența ei în viața noastră, încât să nu ne mai imaginăm viitorul fără ea. Apoi, când ne așteptăm mai puțin pleacă și abia atunci ne dăm seama cât de mult însemna pentru noi, cât de importantă era și în ce măsură și-a pus amprenta în viața noastră, cât de mult ne-a schimbat apropierea de ea…

Atunci am vrea să îi mulțumim că în ciuda a toate a rămas un timp lângă noi, atunci când aveam nevoie, atât cât a trebuit… Și chiar atunci când a plecat fizic, nu înseamnă că ne-a părăsit pentru că două inimi care țin sincer una la alta nu se uită, ci chiar și atunci când distanța fizică e mare, ele nu se pierd, ci sunt alături una de cealaltă.

Nimic nu e întâmplător, toate au un scop, numai că nu e mereu ușor să îl găsești și să îl înțelegi. Atunci apar nopți înecate în insomnii, nopți în care somnul pierde în fața gândurilor și a încercărilor de a afla scopul unui om în viața ta și ce a schimbat acesta la tine.

Oamenii vin și pleacă, ne schimbă pentru ca atunci când întâlnim alți oameni să îi putem primi într-adevăr cu bucurie în viața noastră…Nu refuza niciodată o șansă de a cunoaște un om pentru că de multe ori cei care par că nu au nimic să-ți ofere, ascund în suflet cele mai frumoase caractere.