Oare ce vrea Dumnezeu de la noi?

Iata o intrebare careia multi dintre noi i-am facut loc in vietile noastre, fie intr-un moment de rascruce, fie zi de zi, in cazul in care preocuparile noastre spirituale sunt constante.

De ce? Pentru ca Dumnezeu a intentionat sa fim independenti, liberi si pe deplin capabili de a produce, a crea, a experimenta orice. Desi a fost perpetuata ideea acestui Dumnezeu care vrea permanent ceva de la noi, este evident faptul ca, din moment ce Dumnezeu este infinit, nu ar putea sa aiba vreodata nevoie de ceva de la oameni, nu ar putea sa devina nefericit si mânios daca nu obtine ceva si nu ar putea vreodata sa-i considere pe oameni responsabili pentru ceea ce ar vrea El sa obtina.

“Dumnezeu este suma tuturor lucrurilor, si in afara Lui nu mai exista nimic. Atunci tu nu existi in afara Acestuia si Acesta nu exista in afara ta. Asta inseamna ca ceea ce vrei tu, vrea si Dumnezeu. Inseamna ca voia ta pentru tine este Voia Domnului pentru tine.

Tot ce Dumnezeu ar putea sa-ti dea, deja ti-a dat. Exista in tine, ca fiind tu. Prin urmare, tu nu vrei nimic. Nu trebuie sa-I ceri lui Dumnezeu nimic. Singura rugaciune pe care trebuie s-o faci este rugaciunea de recunostinta: <Iti multumesc, Doamne, ca ma ajuti sa inteleg ca aceasta problema a fost deja rezolvata.>

Tot ce ai nevoie acum de la Dumnezeu, exista deja in tine. Simti ca ai nevoie de mai multa iubire? Se afla deja in tine. Simti ca ai nevoie de mai multa compasiune, de mai multa iertare, blandete, rabdare, intelegere? Se afla deja in tine.”

 

Loading...