Obiceiuri la sfârșit de an: Ce să pui pe masa de Revelion ca să ai noroc tot anul.

La români, masa festivă din noaptea de Anul Nou capătă o valoare aproape ritualică, pentru cei care mai cred încă în superstiții, fie ele și alimentare. Românii au devenit superstiţioşi şi când vine vorba despre mâncarea de la masa de Revelion. Ca să aibă parte de noroc în anul care vine, mulţi țin cont de sfaturile specialiştilor care ne spun ce trebuie să mâncăm în noaptea dintre ani dacă vrem să ne meargă bine în 2020.

Ca să aibă parte de noroc în anul care vine, mulţi țin cont de sfaturile specialiştilor care spun că în noaptea dintre ani trebuie să mâncăm carne albă dacă vrem să ne meargă bine în 2021.

Puiul sau curcanul nu sunt considerate de bun augur la masa de Revelion. Aceste păsări scurmă în pământ pentru mâncare, şi se crede că cei care le consumă de Anul Noi vor trudi din greu.

La fel de importante sunt preparatele din pește. Se consumă peștele ca să fim sprinteni în tot anul, ca să ne mișcăm precum peștele în apă în rezolvarea problemelor. Lasând la o parte simbolistica, carnea de pește aduce numeroase beneficii nutriționale.

De Revelion este bine sa consumați cât mai multe fructe, mere și struguri, în special. Potrivit superstițiilor acestea aduc un an îmbelșugat. De Revelion este bine să consumaţi mere, dar şi 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună a anului următor.

Pentru noaptea dintre ani bucătarii pregătesc şi tot felul de dulciuri care exprimă, potrivit superstiţiilor, modul armonios de relaţionare cu prietenii şi cu rudele. Şi plăcintele cu răvaşe sunt la mare căutare de Revelion.