Obișnuiești să stai “picior peste picior?” Iată ce ar trebui să știi

Pare firesc să ai picioarele încrucișate în timp ce stai jos. Vă face să vă simțiți mai confortabil și pare a fi poziția perfectă pentru a vă menține picioarele în mișcare.
Ce ai crede dacă ai afla că a sta rău cu picioarele încrucișate este rău pentru tine? Ai fi surprins să afli că poziția ta confortabilă așezată îți dăunează corpului?

În timp ce există multe zvonuri despre această poziție, există și dovezi științifice care arată că nu este sănătos să stai în acest mod. Așezarea cu picioarele încrucișate are consecințe surprinzătoare

1. Postura este afectată
2. Șanse crescute de vene varicoase
3. Dureri de șold și spate
4. Crește tensiunea arterială
5. Presiunea asupra nervului dvs. peroneal
6. Umflarea picioarelor
7. dăunează coloanei vertebrale
8. Dificultăți de respirație
9. Scolioza coloanei vertebrale
10. Incapacitatea de concentrare

Soluții pentru această poziție de ședere

Fără îndoială, ați stat așa de mică. Așadar, șansele ca dvs. să vă schimbați poziția de ședere acum sunt mici. Dacă trebuie să stai cu picioarele încrucișate, atunci există câteva lucruri pe care le poți face pentru a minimiza efectele pe care le are asupra corpului tău.

Iată câteva modalități de a combate problemele de sănătate și durerile corporale din acest stil popular de șezut:

• Setați o limită de timp
Nu vă permiteți să stați ore în șir cu picioarele încrucișate. Mai degrabă, asigurați-vă că vă ridicați și mergeți la fiecare 15-30 de minute.

• Poziționați corect scaunul
Una dintre cele mai afectate zone de această poziție șezând este spatele. Vă puteți ajuta să vă oferiți spate sprijinul de care are nevoie, ajustându-vă puțin scaunul. Știați că mulți oameni stau în această poziție pentru că încearcă să ușureze durerea pe care o au în această regiune?

• Evitați îmbrăcămintea restrictivă
Sună șocant, dar îmbrăcămintea dvs. poate afecta direct fluxul de sânge către zonele corpului. Dacă purtați îmbrăcăminte strânsă și restrictivă, aceasta poate provoca un risc crescut de varice.