Oboseala cronică, vederea slabă și creșterea în greutate, toate sunt rezultate de lipsa unei singure vitamine

Corpul nostru este un sistem unitar, în care fiecare element este la fel de important. Toate elementele sunt de neînlocuit, iar dacă ceva nu merge bine – sistemul se prăbușește.

Una dintre cele mai importante vitamine din corpul nostru este vitamina B12, aceasta promovează metabolismul normal și funcționarea optimă a celulelor. O altă funcție importantă este participarea la producția de colină, care rezistă obiceiurilor noastre proaste și previne degenerarea ficatului.

Atunci când organismul nu are suficienta vitamina B12, începe să trimită semnale sub formă de diverse simptome.

1. Oboseala
Este unul dintre simptomele lipsei de vitamina B12. Organismul are nevoie de vitamina aceasta deoarece îl ajută să producă celule roșii.

2. Durerile articulare
Durerile articulare intense, fara a suferi un traumatism sau a avea osteoartrita, sunt considerate un semnal de alarma. In plus, persoanele cu deficit de vitamina B12 prezinta reflexe incetinite.

3. Amortelile si furnicaturile
Scaderea sau pierderea senzatiei la nivelul mainilor si/sau al picioarelor, asociata cu amortelile ar putea fi un semn al carentei de vitamina B12. Este indicat sa discutati cu medicul pentru a stabili cauza acestor simptome.

4. Respiratia sau bataile rapide ale inimii
Senzatia de „lipsa de aer”, palpitatiile si pulsul crescut au fost asociate cu deficitul de vitamina B12. Este indicat sa consultati un medic daca prezentati aceste simptome.

5. Slabiciunea
In cazul unor persoane, slabiciunea musculara poate fi unul dintre simptomele carentei de vitamina B12, asociata cu tulburarile de echilibru si ameteala.

6. Metabolism lent.
Lipsa vitaminei B 12 incetineste metabolismul ducand la cresterea in greutate chiar daca tii dieta.

Sursa: Virale.ro