Oferă liniște oamenilor ce vin în viața ta, bucurie celor ce rămân și gânduri bune celor ce pleacă

Oamenii nu apar întâmplător în vieţile noastre. La început nu ştim de ce, ce sens au ei. Ştim doar că ne fac inima să tresară şi că există un spaţiu magic care ne uneşte, oriunde am fi. Şi intrăm în vieţile lor, nu putem sta aşa, deoparte, o forţă ne atrage spre ei. Nu ştim, nu ştim ce se întâmplă cu noi. Abia la sfârşit înţelegem, când scriem ultima pagină, cu lacrimi în ochi, zâmbind.

Sunt unii oameni care prin simpla lor existenţă te fac să zâmbeşti. Prin simpla lor amintire. Ai nevoie de ei, în drumul tău, sunt lecţii şi clipe pe care trebuie să le trăieşti. Căci structura ta sufletească n-ar mai fi fost la fel acum dacă ei n-ar fi trecut pe acolo.

Sunt oameni care îşi lasă amprenta definitiv în tine. Te cutremură, te dărâmă, te târăsc în mizerie, te înalţă, te fac să simţi că trăieşti. Te ridică şi te aruncă în cel mai adânc hău. Să te cunoşti mai bine. Să te vindeci. Şi n-ar putea să facă toate astea dacă nu ar avea forţă asupra ta. Dacă nu i-ai căuta şi găsi în tine. Atât de vii, mereu prezenţi. O parte ascunsă din inima ta.

Sunt oameni care te ajută să te ridici şi să mergi mai departe. Să ieşi la suprafaţă. Să respiri iar. Şi nici măcar nu mai contează dacă ei nu vor mai fi acolo, pe drumul tău, să vadă că poţi să te bucuri din nou. Că nu mai fugi. Că ai învăţat să stai. Că nu mai alergi după clipe, că nu mai vrei să le opreşti în loc. Că doar simţi. Şi trăieşti.

Mulţi oameni ne vor preda lecţii. Unii oameni sunt uşor de citit, transparenţi, iar alţii par să ascundă o mare taină, dincolo de percepţia ta. Unii oameni sunt făcuţi ca să se salveze unii pe alţii de ei înşişi.

Sunt unii oameni pe care-i întâlneşti o singură dată în viaţă şi-ţi rămân adânc întipăriţi în minte, inexplicabil, precum un tablou sau o poezie pe care nu o poți uita

Sunt unii oameni care fac totul pe dos, pentru care limitele nu există, care vor să simtă că trăiesc.

Unii oameni vin şi pleacă din viaţa ta, ca nişte pasageri. Uneori ai impresia că dacă dispari, îl va afecta cumva. Dar într-un final el va fi bine. Şi tu nu vei mai fi.