Ofera miere când toti ceilalţi îti oferă venin. Iubeste-i pe cei din jur dar nu astepta prea multe de la ei…

Suflet drag, cu cât vei iubi mai mult o persoană, cu atât îi vei ierta mai multe. Poţi să-i iubeşti pe toţi oamenii cu aceeaşi dragoste!

Te îndrepţi către oameni şi ei, în loc de mângâiere, îţi dau mai multe răni, în loc de un cuvânt cald, aruncă peste tine o ploaie de reproşuri, în loc de o privire blândă, te săgetează cu ura lor.

Şi chiar dacă vei fi rănit, să accepţi durerea ca pe un dar divin. Pentru că acolo unde nu iubeşte omul iubeşte Dumnezeu şi, dacă nu renunţi niciodată la iubire, nici Dumnezeu nu renunţă la tine şi îţi va da într-un final ceea ce meriţi.

Poţi să-i iubeşti pe toţi oamenii cu aceeaşi dragoste; chiar trebuie să-i iubeşti – dar nu aştepta niciodata nimic de la ei. In clipele tale cele mai grele vei fi mereu singur. Mulţi vor fi alături de tine la cele mai mari bucurii ale vieţii tale şi la cele mai impresionante succese, dar aproape nimeni nu va fi lângă tine atunci când vei suferi.

Sa-i iubesti pe oameni, dar fii orb, surd şi mut la cuvintele linguşitoare ale lor.

Atunci se vede iubirea celor de langa tine: la greu, la deal, la necaz, la suparare…dar de cele mai multe ori atunci ramanem singuri si ne simtim parasiti si nefericiti. Ce greu este sa fii singur in necaz. Ce greu este sa nu ai un umar pe care sa iti pleci capul. Ce greu este sa nu ai cui sa ceri o alinare, un cuvant bun.

Dar stii bine ca singurul care va fi acolo mereu pentru tine…este El. Ridica ochii spre cer si cauta linistea, mangaierea, iubirea. Ridica ochii si ve gasi ceea ce oamenii nu iti vor putea da nicioadata.

Sursa: Manastirea Prislop