Omul e plin de temeri! Zilnic trăiește cu teama de boală, cu teama de moarte, cu teama ca cineva să nu-i facă vreun rău

“Spaima, teama care pune stăpânire pe sufletul și pe mintea ta au un singur leac – credinţa în Dumnezeu. Tratamentele medicale, consilierea psihologică și alte forme de terapii sunt doar adjuvante care nu vindecă, ci schimbă starea de dispoziţie temporar.

Știți când va dispărea această teamă? Când vei învăța să înțelegi ce-ți provoacă răul sufletesc și ce-ți aduce bucurie sufletească. Când vei învăța să descoperi și să primești lucrarea Lui Dumnezeu în viața ta.
Cea dintai pricina a fricii este lipsa de credinta. De aici urmeaza ca in sufletul celui cu credinta puternica in Dumnezeu frica nu-si mai are locul. Cel care crede cu tarie in Dumnezeu si in purtarea Sa de grija are siguranta ca va primi de la El in orice imprejurare ajutor si aparare, si deci n-are a se teme de nimic, nici de intamplarile vietii, nici de dusmania oamenilor, nici chiar de moarte.

Nu îţi pierde nădejdea în lucrurile bune care vor veni în viaţa ta – trăiește cu teama că prin păcat ai putea fi privat de ele, dar și cu încrederea că mântuirea îţi va aduce rezolvările problemelor care te macină.

Atunci când primești cu recunoștință tot ce este în jurul tău, toate experiențele tale devin bucurii, devin nădejdi prin care Îl vei descoperi pe Dumnezeu. De ce avem, însă, nevoie pentru a ajunge acolo? De răbdare, de nesfârșită răbdare!”

 

Pr. Visarion Alexa