Omul fără bucurie și iubire este ca pomul fără frunze și rădăcini

Vine o vreme cand, dupa ce fiecare dintre noi aduna…si tot aduna…si tot aduna, trage linie. Ca vrea sa faca un bilant sau pentru ca viata l-a surprins din nou si l-a provocat cu noi incercari. Importanta este calatoria si nu destinatia, dar cum ati vrea sa parcurgeti drumul, cu tristete sau cu bucurie? Tot ce facem cu bucurie si pasiune este durabil, rezista si atinge alte inimi.

Omul fara bucurie si iubire este ca pomul fara radacini. Chiar daca nu se lasa doborat o vreme, incepe sa se-ncline. Si-asa strimb cum ajunge, isi va dori iar sa priveasca semet si drept catre cer. Iar bucuria este seva cu care prinde radacini, creste si infloreste vreme de un anotimp. Ca si in viata. Nu suntem plini de flori non-stop, insa dupa ce frunzele se usuca de frig, de tristete, de tacere, de furie, de durere, de nepasare…ni se face dor iar de florile noastre si iar imbobocim.

In fiecare dintre noi exista dorinta si putinta de a fi in armonie cu noi insine si cu cei din jur, ca fiecare zi este un dar de care trebuie sa profitam din plin, ca viata este facuta din clipe de bucurie si ca bucuria se gaseste in doze mai mici sau mai mari, dupa gustul si dorinta fiecaruia, in tot ceea ce ne inconjoara. Stiu ca vreau cat de mult din tot, stiu ca fiecare om este un univers, stiu ca timpul este nepretuit si de aceea trebuie folosit intelept si cu bucurie, stiu ca este omeneste sa gresesti, sa te ratacesti, sa fii vulnerabil.

Dar daca ramai credincios valorilor proprii, iti urmezi visele si faci toate eforturile care tin de tine sa devina realitate, bucuria te urmeaza si te ajuta in tot ceea ce faci.