„Omul înțeleptul așteaptă totul de la el însuși. Oamenii simpli așteaptă totul de la ceilalți.”

Vrem multe lucruri, vrem să fim recunoscuți, vrem să fim evaluați ca fiind cei mai buni în ceea ce facem, întreaga noastră viață cuprinde atât de multe dorințe…
Vrem să fim tratați în mare stil, vrem să surprindem, să-i eclipsăm pe alții, să le-o luăm înainte, să fim noi cei mai cei.
Vrem chiar și atunci când nu merităm, pentru că ajungem să avem impresia că ni se cuvine. Dar ce dăm noi în schimb pentru toate astea? Suntem oare dispuși să oferim și noi la rândul nostru ceea ce primim? Pentru a ajunge acolo unde îți dorești nu este destul să fii bun, ai nevoie de ceilalți, să te ajute, să îți ofere o șansă pentru a risca.

Avem din nou așteptări, sau decidem să încercăm singuri și în anumite dăți ne dăm bătuți, renunțăm înainte de a începe. De unde această nevoie a noatră de a ni se spune cât valorăm, ce putem și ce nu, ce e bine pentru noi sau rău? De ce depindem atât de mult și tânjim după o evaluare cât mai apropiată de adevăr sau chiar de nivelul închipuit pe care ni-l dorim?

Doar tu poți schimba părerile altora despre tine, prin propria ta schimbare. Nu te plânge pentru ce a fost, privește spre viitor și fă tot ce poți pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Tu decizi ce oferi, cât ești dispus/ă să oferi, și bineînțeles cui.

Nu uita să apreciezi eforturile celorlalți de a-ți fi alături, de a te suporta și atunci când nici măcar tu nu te mai suporți, de a te ajuta necondiționat oricând ai nevoie. Înțeleg că tu ai așteptări dar gândește-te că și oamenii din jurul tău au așteptări de la tine.