Orice părinte ar trebui să își dea seama că, într-o zi, copilul îi va urma exemplul, nu sfaturile

Bucură-te de mine, mami, bucură-te de copilăria mea. Cresc repede, mai repede decât crezi. Tu nu-ţi dai seama. Nu mă voi trezi mereu noaptea plângând pentru că vreau să fiu lângă tine sau pur și simplu doar pentru ca tu sau tata să îmi dați o îmbrățișare, o îmbrăţişare din aceea care îmi ia toate temerile.

Uneori, când mergem împreună, picioarele mele mici obosesc de atâta mers și te rog să mă duci în brațe, știu că și tu ești obosită… dar bucură-te să mă ai așa, în curând voi crește și nu voi mai avea nevoie de brațele tale.

Alteori, adorm în mașina și mă sprijin pe umărul tău, dormind, în timp ce tu mă duci în casă. Este unul dintre momentele în care mă simt foarte conectat cu tine, dormind în brațele tale.

În curând voi crește mamă, și nu va mai trebui să vezi și nici să cureţi fața mea murdară de înghețată sau ciocolată, asta care te face să zâmbești atât de fericită. Alteori, plâng și mă enervez pentru că nu-mi dați ceea ce vreau, ai răbdare, învăț să am propriul meu caracter, ghidează-mă, însoțeste-mă, dar să nu ţipi sau să mă lovești pentru asta.

Aminteşte-ţi că uneori, pupicii tăi magici repară totul.
Nu voi rămâne mic/ă mereu mamă, dar te asigur, că atunci când voi crește, voi fi doar reflexia a ceea ce faci tu din mine. Nu uita că, tu, ești cel mai mare exemplu al meu…

autor Mădălina Popa