„Oriunde există un om nefericit, Dumnezeu trimite un câine.”

Să observăm câinii sau animalele în general ar fi suficient pentru a ne reaminti lecţiile de viaţă de mai jos, pe care noi, oamenii, le-am cam uitat într-o societate dominată de egocentrism şi de pierderea acelor valori fundamentale necesare pentru a trăi în armonie unii cu ceilalţi.

Câinele, cel mai bun prieten al omului

1. Fidelitatea

De la începutul civilizaţiei, câinele a reprezentat adevăratul simbol al fidelităţii şi un exemplu pentru umanitate. Este cel mai bun prieten al omului, un tovarăş credincios, gata oricând să-şi dea viaţa pentru a-şi apăra stăpânul. Cunoaştem toţi multe dovezi în acest sens.

2. Iertarea

Câţi câini nu au fost bătuţi, maltrataţi şi abandonaţi de stăpânii lor? Ar fi foarte greu să aflăm numărul lor. Cu toate acestea, câinii au formidabila capacitate de a-şi ierta călăul, responsabilul celor mai mari cruzimi de pe lume, fiinţa umană.

3. Dragostea necondiţionată

Câinii ne iubesc din tot sufletul şi ne-o arată în fiecare zi. Când vă întoarceți acasă după o absență de numai o oră sau după o zi întreagă, câinele vine alergând spre voi să vă întâmpine, sare de bucurie și își manifestă afecțiunea în multe moduri care ne topesc.

4. Altruismul

Un câine nu ne este cel mai fidel prieten pentru că-i dăm de mâncare zilnic şi-i oferim confortul necesar. Nu! El ne iubeşte din adâncul fiinţei sale, complet dezinteresat.

5. Spiritul de familie

Câinii oferă un exemplu de respect total faţă de vârstnici, faţă de bolnavi, față de semenii lor care trăiesc în sălbăticie sau faţă de maidanezii care populează oraşele noastre. Ei fac totul pentru a-i ajuta, riscă să-şi piardă viaţa pentru a-l salva pe unul dintre ai lor.

sursa: blogs.trendolizer.com