Pacea sufletului – darul lui Dumnezeu

Gândurile care aduc descumpănire și neliniște sunt de la diavol. Gândurile „după Dumnezeu” aduc siguranță, îndrăzneală și pace. Luptă-te ca să le dobândești. Cât despre oamenii care trăiesc, chipurile, o anumită fericire, deși nu au o viață duhovnicească și deși nu se interesează de trăirea creștină autentică, de trăirea interioară, și sunt totuși plini de pace și fericire, ei bine, află că aceștia trăiesc o pace falsă nu adevărata pace a sufletului.

Nu vei vedea niciodata un om care traieste cu credinta in Dumnezeu, ca este nelinistit pentru ziua de maine. Pentru ca stie ca dincolo de toate neajunsurile lumii, Dumnezeu il vegheaza si nu il lasa niciodata la greu. Asadar sa nu uitam ca pacea sufletului vine de la Dumnezeu, orice altceva vine de la cel rau.

Ce înseamnă să ai pacea lui Dumnezeu și cum o putem găsi în mijlocul haosului? Adesea facem presupunerea că pacea este absența haosului și că nu este exactă. Pacea este prezența calmului în mijlocul haosului. Acesta este tipul de pace pe care Dumnezeu îl oferă, așa că să ne uităm mai atent la ce înseamnă să ai pacea lui Dumnezeu.
Care este sensul păcii lui Dumnezeu?

Există diferite locuri în Scriptură care menționează această pace pe care numai Dumnezeu o poate da.

1. Pacea lui Dumnezeu este diferită.
De multe ori în lume, pacea este circumstanțială. Când circumstanțele se aliniază, când sunteți de acord sau ajungeți la un acord, atunci numai atunci se poate avea pace. Pacea este adesea negociată pentru a pune capăt conflictului. Din această cauză, pentru a avea pace în lume, totul trebuie să se alinieze. Nu așa funcționează pacea lui Dumnezeu. Pacea lui Dumnezeu nu vine pentru că există un acord. De multe ori circumstanțele sunt atât de în conflict între ele încât ar face pacea să pară imposibilă, deoarece există prea mult haos. Acesta este ceea ce face ca pacea lui Dumnezeu să fie diferită. Există în mijlocul haosului și asta este prin design.

2. Pacea lui Dumnezeu este o apărare.
Aproape că pare o contradicție să puneți pacea și apărarea în aceeași propoziție, dar exact asta este pacea lui Dumnezeu. Stă să vegheze asupra inimii tale, în același mod în care o pază militară stă de veghe. Iată ce înseamnă cuvântul în greacă. Deci pacea lui Dumnezeu va veghea asupra inimii și minții voastre. Va veni împotriva oricărui invadator străin, cum ar fi anxietatea, îngrijorarea sau teama, să-i ții departe, astfel încât să poți rămâne calm și concentrat în mijlocul situației tale.