Paradoxul zilelor noastre: îți faci prieteni mințind si dușmani spunând adevărul

“Raneste-ma cu adevarul, dar niciodata nu ma consola cu o minciuna.”
Uneori, va trebui acceptat adevărul și să nu mai pierdem timpul cu oamenii greșiți. Da, de multe ori ne este greu să înțelegem și să acceptăm realitatea așa cum este ea.
Nu suntem pregătiți să acceptăm tot timpul adevărul. Cu toate acestea, este esențial să înțelegem că există unii oameni pe acest pământ ce nu pot fi schimbați. Oricât de mult încercați, este aproape imposibil să le schimbați obiceiurile și să le modificați comportamentul. Dar dac[ mint cu nerusinare mai bine va lipsiti de ei.

Eu pledez pentru adevar, chiar daca uneori par greu si dificil sa spui in fata un lucru, prefer sa il spun. Mai ales cand e spre binele persoanei careia il spun. In plus, daca e si spre binele tau, cu atat mai mult. Cu atat mai bine este sa spui adevarul.
Mi se pare ca atunci cand spui o minciuna te minti pe tine in primul rand si mai apoi pe cel caruia i-o spui. De ce sa ne mintim? De ce sa ne mintim cand de fapt ne mintim pe noi, din moment ce spunem o minciuna?
De ce sa trebuiasca sa se ajunga la maruntisuri de doi bani cand poti sa vorbesti clar si raspicat, poate folosind mai multe cuvinte decat adresand o minciuna? Cat de greu este sa spui un adevar care, poate doare?