Paștele înseamnă liniste, înviere, lumină, dragoste și iertare

Asta inseamna pentru mine. Mi-am promis ca atata timp cat o sa putem si o sa depinda de noi, sarbatorile le vom petrece cu familia. Asta este o lectie pe care eu am trait-o si am invatat-o de mica, de acasa. Pentru noi Pastele si Craciunul inseamna acasa. Cu bunicii, verii, familia mica si familia mare. Am atatea amintiri senine din copilaria mea, atatea sarbatori petrecute cu bunicii mei, cu miros de cozonac fierbinte din cuptorul din curte, pasca cu stafide, paine de casa, oua pe care le vopseam cu totii, amintiri cu verii mei si cu atatea glasuri care dadeau viata sarbatorilor.

Sarbatorile inseamnau atunci bucurie, familie, traditie. Acum am crescut toti, avem copii la randul nostru si incercam sa mentinem macar o parte din farmecul de pe vremuri. E diferit, bunicii care ne uneau nu mai sunt printre noi. Dar ne-au transmis mare parte din traditia Sarbatorilor, ne-au sadit in suflet sentimentul ca orice ar fi, oriunde am fi si orice am avea pe suflet, Sarbatorile trebuie petrecute cu Familia.

Pastele inseamna lumina, inviere, liniste, dragoste nerostita, caldura de la oamenii dragi, noi toti in jurul mesei. Nimic mai mult. Dar sentimentul ca esti acasa, inconjurat de cele mai dragi persoane…valoreaza mai mult decat orice alt cadou sau excursie.

„Paştele trebuie sărbătorit alături de cei dragi. Consider că reuniunea familiei în zilele de Paşti este una dintre cele mai importante caracteristici. Mergem la Biserică să ne curăţăm de păcate, să uităm de suferinţă şi probleme şi să putem medita în linişte.”

„Importanţa Paştelui în viaţa creştinilor este de a primi cu căldură lumina sfântă, iertarea păcatelor de către Dumnezeu, de a-L primi cu dragoste pe Iisus Hristos. Mulţi oameni nu cunosc cu adevărat sărbătoarea Paştilor. Ei ştiu doar că trebuie doar să mănânce cât mai mult şi să bea cât mai mult. Adevărata sărbătoare a Paştelui constă în mărturisirea păcatelor, împărtăşirea cu Sfântul Trup şi Sânge ale lui Hristos, pentru a slăvi pe Dumnezeu cu sufletul curat. Postirea este o mulţumire a noastră (a credincioşilor) către Dumnezeu şi lauda despre Dumnezeu, la Biserică, arată dragostea.”

„Sărbătoarea de Paşti reprezintă o reînviere a sufletelor umane. În primul rând, prin Învierea Domnului, lumea renaşte, iar mediul reînvie. Prin înviere, natura recapătă culoare, sufletul omului este din nou salvat din negura păcatului de Preabunul Dumnezeu. În această perioadă a Sfintelor Paşti, gândurile noastre se înaripează către cer şi dincolo de cer. De asemenea, în această perioadă, strălucirea Sfintei Învieri se oglindeşte peste natură, iar sufletul omului este scăldat de o linişte şi o mângâiere imposibil de exprimat în cuvinte. Sufletului i se aprinde lumina înţelegerii şi se scurg lacrimile bucuriei pentru primirea Sfintei Lumini a Sfintei Învieri. Nu poate fi cuprins spiritul Sfintelor Paşti fără a fi simţit şi nu poate exista omul fără Sfânta Înviere şi Dumnezeu.”

Loading...